Cine sunt miliardarii României – TOP Forbes 2020

0

Revista Forbes a publicat clasamentul celor mai bogați români în 2020. Conform noului clasament, sunt trei români care au o avere estimată de peste un miliard de euro.

Evaluarea averilor celor mai bogați oameni de afaceri din România incluși în top are la bază metodologia de calcul realizată de Forbes România, pornind de la multiplii medii pentru cifra de afaceri, profitul net și capitalurile proprii, precum și un set de coeficienţi aplicabili fiecăruia dintre acești indicatori financiari, pentru estimarea cât mai corectă a valorii companiilor.

Informaţiile au fost obţinute din surse oficiale, de pesite-ul Ministerului Finanţelor, de la Registrul Comerţului, din bazele de date ale portalului termene.ro sau de la oamenii de afaceri intervievaţi de către redactorii Forbes România.

Cum arată clasmentul?

Locul 1 este ocupat de omul de afaceri Daniel Dineș, fondatorul companiei UiPath, primul unicorn românesc, cu o avere estimată la 7,7 mld. lei.

Daniel Dines, CEO & Founder, UiPath. UiPath Conference, London.
Citește Povestea lui Daniel Dines, românul care o ia pe urmele lui Bill Gates

Locul 2, frații Dragos și Adrian Pavăl, care dețin Compania Dedeman au o avere de 7,5 mld. lei

Top Antreprenori - Fratii Paval
Top Antreprenori – Fratii Paval
Află povestea Dedeman – scrisă de frații Pavăl, campionii bricolajului românesc

Locul 3, omul de afaceri Ion Țiriac considerat, până nu demult, cel mai bogat om din România a strâns 6 mld. lei

Top Antreprenori - Ion Tiriac
Top Antreprenori – Ion Tiriac
Citește și povestea lui ION ȚIRIAC – Legendă în sport, performer în business

Locul 4Anastasia Soare, care și-a vândut anul acesta o parte din imperiul construit de-a lungul ultimelor două decenii, este singura femeie din top5, cu o avere de 2,3 mld. lei

Află povestea „Reginei sprâncenelor” – Anastasia Soare

Locul 5, Zoltan Teszari, proprietarul companiei de telecomunicații RCS & RDS 1,9 mld. lei.

Citește și: Teszari a construit cu discreție un business

Locul 6 este deținut de Radu Dimofte, care controlează mai multe hoteluri și unități în domeniul alimentar, cu 1,5 mld. lei

Locul 7 este deținut de Andrei Diaconescu și Victor Căpitanu, cu 1,4 mld. lei. Cei doi, proprietarii One United Properties, au urcat două poziții în clasament față de anul anterior.

Locul 7, Familia Talpeș, cu 1,4 miliarde de leiMăriuca și Florin Talpeș controlează BitDefender, unul dintre cei mai mari producători de soluţii de securitate cibernetică la nivel global.

Citiți și: Talpeș deține Cel mai puternic brand românesc din IT

Pe locul 9 se află proprietara Grupului Fildas-Catena, fondat în urmă cu aproape 30 de ani de Anca Vlad, cea mai puternică femeie din business-ul românesc, cu o avere estimată de Forbes la 1,3 miliarde de lei.

Citește Ingredientele unui business de succes, construit de Anca Vlad

Locul 10 este ocupat de Iulian Dascălu, care și-a construit un imperiu în domeniul imobiliarelor, iar povestea sa este descrisă de proiectele Iulius pe care le dezvoltă de mai bine de două decenii, cu o avere de 1,2 miliarde de lei.

Citiți și: Iulian Dascălu – Cel mai mare dezvoltator român de mall-uri

Cu aceeși avere de 1,2 miliarde de lei, pe locul 10 se află și Gruia Stoica, fondatorul și președintele grupului GRAMPET – GFR, prima multinațională fondată în România și cel mai mare grup feroviar și operator logistic privat din Europa de Sud-Est.

Top Antreprenori - Gruia Stoica
Top Antreprenori – Gruia Stoica

Citiți și: Gruia STOICA – Antreprenorul care scrie istorie în domeniul feroviar

Grampet Group – Campionul regional al anului

Locul 12 este ocupat de Iulian Stanciu, cu o avere estimată de Forbes la 1,1 miliarde de lei. De numele lui Stanciu se leagă comerțul on-line din România: eMAG, Fashion Days, Network One Distribution, Pegas

Top Antreprenori - Iulian Stanciu
Top Antreprenori – Iulian Stanciu

Citiți și: Iulian Stanciu – Strategie de lider

Sursa: Forbes si TOP 100 ANTREPRENORI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here