O afacere pe sprânceană

0

Originară din Constanța, la 32 de ani, mai precis în 1989, Anastasia Soare decide să emigreze în Statele Unite ale Americii. Idealurile sale din facultate nu se potriveau deloc cu ceea ce ar fi putut realiza, la momentul acela, în România.

De atunci și până astăzi, deși povestea ei a fost spusă în diferite moduri, a urmat totuși aceeași linie. Și anume: de la o simplă angajată într-un salon de înfrumusețare, unde lucra peste doisprezece ore pe zi, a ajuns una dintre cele mai cunoscute și apreciate femei de afaceri din industria cosmeticii din America, averea ei fiind evaluată la aproximativ 1,5 miliarde de dolari, conform Forbes.com.

Despre începuturi

Supranumită ani de zile „Regina Sprâncenelor”, Anastasia Soare a intrat timid în afaceri. În primul rând, a identificat o nevoie în rândul clientelor care veneau la salonul din Beverly Hills. Mai exact, încă de la început, a remarcat că sprâncenele femeilor nu aveau linii care să le avantajeze, care să le pună în valoare trăsăturile. De aici a început totul. Anastasia și-a rafinat tehnica de pensat, pe care o învățase în România, iar numărul clientelor a crescut atât de mult încât, undeva în 1997, a investit în primul salon Anastasia Beverly Hills, cu ajutorul unui împrumut de la bancă. Iar 12 ani mai târziu, a investit în al doilea.

De-a lungul timpului, notorietate i-au adus și numele celebre de la Hollywood, care i-au trecut pragul, vedete precum Jennifer Lopez sau Madonna, care au dus mai departe vestea sprâncenelor pensate de Anastasia. Lucrurile s-au mișcat într-un ritm accelerat, astfel încât acum antreprenoarea are saloane de înfrumusețare în mai multe țări, și oferă mai multe servicii pentru îngrijire.

În plus, ultimii cinci ani au adus o schimbare și când vine vorba despre propria linie de produse cosmetice, create în special pentru păstrarea unui aspect proaspăt al pielii și al sprâncenelor.

În atenția investitorilor

Un pas important pe acest segment a revenit fiicei sale Claudia, în calitate de președinte al companiei, care a lansat o pagină de Instagram și astfel produsele au fost vizibile peste tot în lume. Pentru o idee și mai clară, cele peste 480 de produse pe care le comercializează pot fi găsite în câteva mii de magazine din toată lumea. Anul trecut, presa internațională scria că afacerea înființată de Anastasia Soare s-ar afla în atenția unor investitori, care și-ar fi manifestat interesul pentru achiziția unui pachet de acțiuni.

Și tot anul trecut, a apărut zvonul conform căruia fondul de private equity TGP Capital s-ar afla în discuții să cumpere o parte din companie. Veștile interesante nu se termină aici: CNBC a dat publicității un raport care arăta că o posibilă investiție a TGP Capital poate să crească valoarea companiei la aproape trei miliarde de dolari.

Astăzi, la vârsta de 60 de ani, antreprenoarea are venituri de sute de milioane de dolari anual datorită companiei Anastasia Beverly Hills. Iar la nivel local, are deschise trei saloane în București (în zona Băneasa, în incinta hotelului Radisson și în Dorobanți) și unul la Constanța.

Articol apărut în TOP 50 Femei în Economiecatalog disponibil în rețeaua InMedio. 
Puteți comanda Top 50 Femei în Economie și printr-un e-mail la adresa office@banii.net, în care să specificați adresa și numărul de exemplare dorite. Prețul unui exemplar este de 25 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here