Protagonist în tranzacția anului 2018

0

Pasionat de cai și un împătimit al alergării și ciclismului, Constantin Duluțe este și unul dintre cei care au ridicat agricultura românească după declinul din anii `90.

În urmă cu cinci ani, omul de afaceri ocupa poziția a patra în clasamentul celor mai mari proprietari de terenuri agicole, compania sa, Agricost, având atunci în exploatare 29.000 de hectare.

În 2017 ajunsese la peste 50.000 de hectare. În vara anului trecut Constantin Duluțe a bătut însă palma cu Al Dahra din Emiratele Arabe Unite, căreia i-a cedat pachetul majoritar de acțiuni pe care-l deținea la Agricost.

Deși nu a dorit să dea detalii exacte despre valoarea tranzacției, omul de afaceri a declarat că ea se află undeva între 200 şi 250 de milioane de euro. Cu o astfel de sumă în cont, Duluțe se gândește, bineînțeles, la noi investiții. Iar acestea sunt legate tot de pământ. El dorește să cumpere teren agricol, oriunde este de vânzare şi este fezabil economic.

 În prezent, fermierul deţine şi Domeniile Avereşti, unde a plantat peste 550 de hectare de vie. De acest loc Constantin Duluțe pare strâns legat, el fiind văzut de multe ori parcurgând pe jos domeniul de la Averești. „O oră durează plimbarea pe dealurile podgoriei, iar perioada preferată este seara”, povestește omul de afaceri. În 2017 afacerile Vinicola Averești s-au dublat, urcând de la 1,15 milioane de euro în 2016 până la 2,33 milioane.

Articol apărut în Top 100 antreprenori, anuar lansat în luna decembrie 2018, care se găsește la punctele de difuzare a presei și în rețeaua Inmedio.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here