Construiesc pentru viitor

0

Frații Marcel și David Florea au reușit în 23 de ani să construiască una dintre cele mai mari companii din Transilvania. Povestea de succes a businessului Florea Grup începe cu o benzinărie deschisă la intrarea în municipiul Alba Iulia, unde se află și astăzi.

 În decursul a două decenii, pe lângă această stație, cei doi frați au construit o clădire de birouri și un hotel. Au urmat apoi extinederea lanțului de benzinării, iar în urmă cu zece ani au trecut la pasul următor: producția materialelor de construcții.

Anul trecut, Florea Grup a investit în Astoria Pool Park, cel mai nou complex de agrement din județul Alba, investiție inaugurată odată cu aniversarea a zece ani de la deschiderea Hotelului Astoria.

Tot în 2018, cei doi antreprenori au avut grijă să dezvolte producția de prefabricate din beton prin adăugarea unei serii de noi facilități în fluxul de producție și achiziționarea unor seturi noi de matrițe, ceea ce a rezultat în extinderea semnificativă a gamei de produse Florea Pavaje.

Mai mult, compania din Alba Iulia a reușit să dezvolte serviciile în domeniul infrastructurii rutiere – prestarea de servicii cu utilaje superspecializate pentru construcția de rigole și alte lucrări de specialitate de pe aliniamentul unor tronsoane de autostradă din Transilvania. Totodată, Marcel și David Florea au precizat că în 2018 au investit și în achiziția de terenuri și imobile.

Investiții de top

Pentru dezvoltarea grupului, frații Florea au stabilit pentru anii următori un buget de investiții peste 5 milioane de euro pe an. Obiectivele principale ale acestei strategii sunt extinderea și modernizarea capacităților de producție a materialelor de construcții și dezvoltare activităților în domeniul serviciilor hoteliere.

Pentru dezvoltarea antreprenoriatului în România, frații Florea consideră că trebuie să existe programe de stimulare a înființării și dezvoltării IMM-urilor prin politici fiscale, ajutoare de stat, valorificarea oportunităților programelor de finanțare europene, corelate cu definirea și implementarea unor măsuri care să asigure stabilitate și predictibilitate.

Pe lângă plata taxelor și impozitelor, Marcel și David Florea consideră că un antreprenor trebuie să se implice în îmbunătăţirea şi dezvoltarea comunităţii din care face parte prin elaborarea sau participarea la diverse proiecte de responsabilitate socială, prin furnizarea unor bunuri de cea mai bună calitate și asigurarea pentru proprii angajați a unor condiții de muncă de nivel european.

Totodată, pentru cei doi antreprenori, vulnerabilitățile economiei românești înseamnă instabilitatea politică și economică, lipsa de coerență și discontinuitatea din programele naționale de dezvoltare și gradul scăzut de implicare a majorității angajaților din aparatul de stat. 

„Comparativ cu celelalte țări din Uniunea Europeană, ne situăm în partea inferioara a clasamentelor în ceea ce privește infrastructura, producția sau exportul. Necesarul de dezvoltare în aceste domenii este foarte mare”,  au precizat cei doi oameni de afaceri din Alba.

Compania este permanent implicată în proiecte care încurajează sportul și mișcarea, cu accent pe fotbal, tenis, șah sau ciclism. „În afaceri, la fel ca și în sport, perseverența și munca sunt cele care asigură succesul”, au punctat Marcel și David Florea.

Citiți și:
Florea Grup, un business construit cu pasiune

Astfel, cea mai importantă realizare a celor doi este faptul ca au ajuns în prezent să dețină una dintre cele mai mari companii cu capital privat integral românesc din Transilvania. „Florea Grup este o poveste despre antreprenoriat, despre curaj, despre perseverență… dar, în primul rând, este o poveste despre oameni. Totul a început cu o echipă restrânsă care acum are peste 500 de membri implicați, harnici și care sunt ghidați de valori comune – aceleași valori care au fost pilonii pe care compania s-a dezvoltat: respectul față de clienți și angajați, profesionalismul și responsabilitatea”, spun frații Florea.

Citiți și:
Turism în județul Alba. Apare un nou segment de turiști

„Speranța și dorința noastră este ca această afacere să fie transmisă generațiilor următoare care să continue dezvoltarea ei pas-cu-pas, la fel cum o facem noi de 22 ani de când am înființat compania Florea Grup”, încheie antreprenorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here