Grampet Group – Campionul regional al anului

1
Top Antreprenori - Gruia Stoica
Top Antreprenori - Gruia Stoica

Gruia Stoica împreună cu fratele său Vasile Didilă controlează Grampet Group prima multinațională fondată în România și cel mai mare grup feroviar și operator logistic privat din Europa de Sud-Est.

„Suntem prezenţi în zece ţări europene şi toate subsidiarele noastre internaţionale sunt pe profit şi trimit bani acasă, în România. În prezent, analizăm intrarea pe alte şapte pieţe: Macedonia, Muntenegru, Slovenia, Slovacia, Cehia, Belgia şi Olanda”, spune Gruia Stoica, preşedintele Grampet.

Grampet este format din 18 companii grupate pe domenii de activitate astfel: operatori de transport feroviar de marfă, logistică, construcţie, reparaţii și mentenanţă material rulant și servicii IT. Compania fanion este Grup Feroviar Român (GFR), cel mai mare operator privat feroviar din România.

Portofoliu diversificat

Prin intermediul fabricilor Reva Simeria, Electroputere VFU Paşcani, Reloc Craiova și Electroputere VFU Craiova, Grupul Grampet acoperă 100% cerințele de reparații de material rulant din România. Tot aici, angajații pregătesc în perioada următoare lansarea unor noi garnituri și locomotive-prototip.

În paralel, grupul desfăşoară o activitate intensă de cercetare şi dezvoltare de soluţii tehnice menite să ofere clienţilor o experienţă transparentă şi în timp real a serviciilor la care au acces.

O istorie de 20 de ani

În 2019, an în care Grampet Group a aniversat 20 de ani de la înființare, a venit și o recunoaștere internațională. Grampet Group a fost desemnat “Campionul Regional al Anului” la Premiile Emerging Europe decernate la finalul lunii iunie, în cadrul unei ceremonii organizate la sediul central al BERD din Londra.

„Succesul nu este o întâmplare. Este nevoie de tenacitate, muncă grea, învățare din greșeli și putere de a te ridica, atunci când cazi. Atât eu, cât și echipa mea am trecut prin toate aceste etape, însă acest premiu ne obligă și ne încurajează să continuăm călătoria. Este o dovadă în plus că România are un potențial antreprenorial enorm și am speranța că am arătat încă o dată copiilor noștri că se poate”, declară omul de afaceri.

GFR – Lider în transportul feroviar

Grup Feroviar Român (GFR) este entitatea fanion a Grampet Group, cel mai mare holding feroviar privat din UE, deținut de antreprenorii Gruia Stoica și Vasile Didilă.

GFR este cel mai mare operator privat feroviar din România, cu o cotă de piaţă de 30% și o poziţie strategică în Oil & Gas, materiale de construcţii sau agricultură. În prezent, peste 20% din trafic este internaţional, GFR oferind clienţilor săi soluții logistice complexe.

„Ne-am dori să vedem la nivelul autorităților o inițiativă reală pentru a poziționa România ca „jucător regional feroviar”, pentru că avem avantajul poziţionării geografice, iar transportul feroviar are un rol strategic şi figurează ca pion principal în proiecte gigant precum iniţiativa One Road, One Belt a guvernului Chinei sau Strategia Rail 2050 a Uniunii Europene”, menționează Gruia Stoica.

În 2018, Grampet-GFR a făcut primul pas spre “Drumul Mătăsii”, iar anul trecut a semnat un acord pentru lansarea rutei navale Batumi/Poti – Constanța, “ultima verigă care lipsea din lanțul Middle Corridor”, cum spune antreprenorul.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here