Antreprenoriatul și polarizarea percepțiilor

0

După 21 de ani de cercetare de marketing, socială și politică, dintre care ultimii 12 fiind și ani de antreprenoriat cu Novel Research, cred că încep să mă apropii de cercetătorii britanici și aș putea trage propia concluzie despre antreprenoriat.

Să vorbești despre câți bani câștigi și despre care este valoarea ta este o formă de gândire a unei persoane interesată de a avea un loc de muncă.

De celaltă parte, antreprenoriatul este despre oportunitățile de a lua decizii, despre a fi propriul șef, despre a avea controlul asupra propriului viitor, despre satisfacții și realizări personale, despre oportunități de a-ți pune în valoare talentul, pregătirea profesională si creativitatea, de a alege când să lucrezi și cu cine să lucrezi. Toate acestea pentru șansa de a vinde o soluție celor care au o problemă ce necesită o rezolvare. În multe cazuri o soluție presupune elemente de noutate uneori greu de înțeles sau de acceptat, dar care pot face diferența. Cu cât oferi soluții mai multe și mai complexe, cu atât mai mult poți spune că vorbești despre spirtul de antreprenor.

Antreprenoriatul presupune asumarea riscului, un timp alocat mai mare. Și pentru că nimic nu este doar lapte și miere, antreprenoriatul înseamnă mai puțin timp petrecut cu familia, responsabilități mai mari, un nivel de stres mai ridicat. Însă, în final, important este că îți pasă, ca ai dobândit încredere în propriile forțe și că aduci o schimbare în bine, o schimbare de care ești mândru.

Și tot precum ar spune cercetătorii britanici, dacă nu ai avut norocul să te naști într-o familie de antreprenori și dorești sa devii antreprenor, este esențial să îți faci prieteni în mediul antreprenorial.

DESPRE AUTOR
Lăcrămioara Birlică
este Co-Managing Partner la Novel Research, compania de cercetare de piață fondată în 2007 cu obiectivul de a furniza analize avansate și acționabile, pe baza unor informații culese la cele mai ridicate standarde de calitate. Folosind cele mai noi tehnologii din industria de cercetare, Novel Research traduce rezultatele cercetării în recomandări clare și inspirate care duc la îmbunătățiri reale ale afacerilor. De-a lungul celor 12 ani de Novel Research, compania a realizat sute de proiecte de cercetare pentru companii din cele mai variate sectoare de activitate, precum FMCG, telecomunicații, financiar-bancar, energie.

Articol apărut în TOP 50 Femei în Economie.
Puteți comanda Top 50 Femei în Economie, printr-un mail la adresa office@banii.net, în care să specificați adresa și numărul de exemplare dorite. Prețul unui exemplar este de 30 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here