Punctul unde parentingul se întâlnește cu antreprenoriatul

0

Un studiu realizat de Metro și publicat anul trecut arată că 67% dintre femeile din România visează să aibă propria lor afacere, însă doar 10% au încredere că dorința lor poate deveni realitate. De altfel, încrederea în sine și în oameni este cea care face diferența dintre o femeie care reușește să aibă propriul business și una care nici măcar nu îndrăznește să-și pună pe hârtie planul de afaceri.

Cert este că o mare parte dintre cele 10% dintre femei care au încredere în visele lor și reușesc să se lanseze cu succes în antreprenoriat sunt mame.

Dacă până la naștere o femeie se poate dedica jobului atât cât îi permite sănătatea, după ce are copii, prioritățile se schimbă complet. Nevoia și dorința de a fi cât mai mult timp alături de cei mici le împinge să-și caute joburi cu program flexibil și, când nu le găsesc, să se orienteze către colaborări și proiecte pe cont propriu, care le ajută să facă apoi, în mod natural, trecerea către propriul business. Micuț, la început, însă cu un mare pontențial datorită determinării, iubirii și atenției de care doar o mamă e capabilă. Nu întâmplător, multe femei își privesc afacerile ca pe propriii copii, ceea ce face ca aceste businessuri să înflorească și să fie, la rândul lor, iubite și căutate, precum niște copii frumoși, deștepți și bine educați care atrag atenția oricui.

Cheia este curajul și încrederea pe care mamele le regăsesc în concediul de maternitate, pauza de la viața obișnuită care le permite să se reinventeze și să-și desfacă aripile pentru a zbura cu curaj și inspirație către visul lor!

DESPRE AUTOR
ANA VIOREANU – este trainer, coach și consilier în parenting, cofondator CentruldeParenting.ro, site care urmărește oferirea de metode și soluții pentru părinți și educatori, astfel încât să educăm o generație de copii puternici, încrezători și echilibrați emoțional.

Articol apărut în TOP 50 Femei în Economie.
Puteți comanda Top 50 Femei în Economie, printr-un mail la adresa office@banii.net, în care să specificați adresa și numărul de exemplare dorite. Prețul unui exemplar este de 30 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here