Alexandru Rizea, spirit de antreprenor

0

În urmă cu 27 de ani, Alexandru Rizea punea bazele companiei Lemet, în prezent unul dintre cei mai importanți producători români de mobilă.

Halele de producţie şi depozitare acoperă o suprafaţă de peste 40.000 mp, în timp ce capacitatea actuală anuală de prelucrare a fabricilor de mobilă este de aproximativ 3.500.000 de panouri tip PAL.

Întrebat cum a reușit să ridice de la zero un business atât de mare, Alexandru Rizea susține că cel mai important rol în dezvoltarea afacerii l-au avut familia și angajații. De altfel, cei doi copii ai săi lucrează alături de el în companie: fiul, Adrian Rizea, este director comercial și principalul artizan al extinderii lanțului de magazine Lem’s, în timp ce fiica, Adina Ionescu, este responsabilă cu acțiunile de CSR, medicina muncii, certificarea standardelor de calitate și de coordonarea proiectelor de finanțare europene. Mai mult, soția gestionează partea financiară, iar ginerele se ocupă de logistică.

Strategie solidă

Alexandru Rizea are meritul de a  da dovadă de spirit antreprenorial într-o perioadă în care economia de piață încă părea un vis. “Primul produs a fost o serie de 15 măsuțe. Le-am făcut în colaborare cu un meseriaș, deoarece noi nu aveam cu ce și nici nu știam să facem blatul. În ziua în care le-am făcut, le-am și vândut la prieteni și la colegi”, își aduce aminte omul de afaceri.

În acel moment, a realizat că este cerere pe piață. De altfel, aceasta este si ideea pe care și-a construit strategia de business. Rizea a făcut față cererii în creștere prin majorarea capacității de producție, iar asta a reușit prin investiții constante.

Articol apărut în Top 100 antreprenori, anuar lansat în luna decembrie 2018, care se găsește la punctele de difuzare a presei și în rețeaua Inmedio.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here