Liviu Drăgan mizează pe inteligența artificială

0

Antreprenor vizionar şi charismatic, Liviu Drăgan este cel care a înființat în urmă cu 25 de ani TotalSoft, producătorul soluției Charisma, leader de piață în domeniul ERP.

În 2005, cedează pachetul majoritar fondului grec de investiţii Global Finance, iar în 2016 TotalSoft este preluat integral de turcii de la Logo Software Investment.

Doi ani mai târziu, Liviu Drăgan alege să lanseze Druid, un nou start-up în domeniul inteligenței artificiale. Investiția inițială s-a ridicat la 1,5 milioane de euro, mare parte fiind atrasă de la mai mulți oameni de afaceri români.

“În trei ani de zile mi-aş dori ca Druid să fie cea mai frumoasă poveste de inteligenţă artificială din această zonă a Europei”, spunea la lansare omul de afaceri.

Doar în ultimul an, succesul companiei a fost recunoscut la nivel național și internațional prin câștigarea unor premii ca: Chatbot Competition Winner la Chatbot Summit Berlin 2019, Startup of the Year – Central Eastern Europe Startup Awards, Rising Star – Campioni in Business, Best Connector App – UiPath, Startup-ul anului 2019 – ANIS.

Odată cu acestea inteligența Druizilor a câștigat încrederea a peste 50 de clienți enterprise, printre care se numără nume sonore precum Banca Transilvania, Raiffeisen Leasing, Asirom, ProTV, Regina Maria, Eon și Rompetrol.

Dezvoltare prin investiții

Și pentru că un start-up are nevoie și de investiții, antreprenorul spune că peste 1,2 milioane de euro au fost alocați anul trecut în optimizarea componentelor de Artificial Intelligence și Machine Learning, dar și a conectorilor cu aplicațiile enterprise, pentru platforma de asistenți virtuali inteligenți (chatboti) DRUID.

Alte investiții semnificative au fost realizate și pentru extinderea rețelei de parteneri strategici de tehnologie și implementare, iar acestea nu se opresc aici.

“În anul 2020 vom avea investiții majore în operațiunile DRUID din Statele Unite și Europa de Vest, și în produs pentru a integra noi tehnologii din segmentul Artificial Intelligence/Machine Learning și pentru dezvoltarea unor unelte destinate comunității de utilizatori”, spune antreprenorul.

Liviu Drăgan ocupă locul 7 în TOP 10 Antreprenori din Tehnologie și Inovație

Acest articol a apărut în anuarul „100 Cei mai buni Antreprenori”, ediția 2020, disponibil în rețeaua InMedio.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here