Portalul de business banii.net, care face parte din portofoliul Brand Media Production, şi publicația Business Review au lansat luni, 10 Februarie, cea de-a doua ediție a anuarului “100 Cei mai buni Antreprenori” în cadrul Galei Antreprenoriatului Românesc, eveniment organizat la Sheraton Bucharest Hotel.
La evenimentul de lansare au participat numeroşi antreprenori de top din România, lideri pe piețele în care activează. În cadrul Galei au fost acordate 13 premii antreprenorilor și managerilor de top.
Marele premiu – Cea mai valoroasă companie românescă
Daniel Dines, fondator și CEO UiPath, a câștigat marele premiu al Galei, pentru că a creat cea mai valoroasă companie românească.
Premiul a fost înmânat de Edy Chereji, director de marketing şi comunicare UNTOLD, care a declarat: “Considerăm că regăsim valori comune cu UiPath. Noi, deşi nu am ajuns să fim unicorn, cred că suntem un brand şi suntem o organizaţie care a reuşit să schimbe percepţii în România, la fel cum cred că au reuşit şi ei să facă asta, peste hotare, în ceea ce privește România. Cred că despre asta este vorba până la urmă şi asta avem nevoie toți să facem: să reuşim să schimbăm imaginea României peste hotare prin ceea ce facem”.
Distincția a fost ridicată de Maria Miheş, Immersion Lab Automation Technology Manager, care a transmis mesajul antreprenorului Daniel Dines: “Noi nu vindem doar roboţi, noi vindem transformare şi noi vindem viitor”.
Cel mai bun antreprenor din sănătate
Premiul pentru cel mai bun antreprenor din sănătate i-a revenit doamnei Anca Vlad, fondatoarea grupului Fildas-Catena. În discursul care a urmat decernării premiului, Anca Vlad a ţinut să încurajeze femeile din România care au apucat calea antreprenoriatului şi le-a urat să ajungă la afaceri relevante.
“În cei 30 de ani de antreprenoriat, pot să vă spun că am trăit din plin fiecare zi şi că nu m-am plictisit deloc. Ştim cu toţii că, dacă nu promovăm intraprenoriatul – antreprenoriatul intern -, nu putem evolua atât de repede precum o cere piaţa şi viaţa. Prin urmare, facilităm comunicarea – acesta este rolul antreprenorului”, a spus Anca Vlad.
Cel mai bun antreprenor din comerțul online
Iulian Stanciu, fondator și CEO eMAG, a câștigat premiul pentru cel mai bun antreprenor din comerțul online. Distincţia i-a fost înmânată de ministrul interimar al Justiției, Cătălin Predoiu, care a ţinut să-i felicite pe cei prezenți la Gala Antreprenoriatului Românesc, precizând că “e meserie grea să fii antreprenor în România”.
Iulian Stanciu a menționat că în antreprenoriat e normal să greșești, dar mai important este să înveți din greșeli și să nu le repeți. „Noi am dus greșeala la nivel de cultură în organizație, oamenii sunt îndemnați să aibă inițiativă. Având inițiativă, greșeala este tolerată. Obligatoriu este să învățăm ceva din ea, să nu facem de două ori aceeași greșeală și asta cred că ne-a ajutat să evoluăm”, a spus antreprenorul.
Premiul pentru investițiile realizate anul trecut
Premiul pentru investițiile realizate în 2019 i-a revenit lui Remus Bența, fondator și director general al DAW Benta. Premiul i-a fost înmânat de doamna Doina Topală, director al direcţiei IMM din cadrul CEC Bank, care a ţinut să precizeze că instituţia pe care o reprezintă a fost şi este tot timpul aproape de antreprenori. Distincţia a fost ridicată Violeta Cetină, director executiv DAW Benta.
Cea mai rapidă dezvoltare a unei companii din sectorul construcțiilor
Înmânat de Răzvan Orăşanu, consilier al preşedintelui Consiliului Concurenţei, premiul pentru cea mai rapidă dezvoltare a unei companii din sectorul construcțiilor a revenit antreprenorului Attila Timar, fondator și CEO al Metal Hammer Bau. “Noi respectăm oamenii şi tocmai acesta este secretul nostru. Mulţumesc organizatorilor şi dedic premiul echipei mele minunate, Metal Hammer Bau”, a declarat Attila Timar.
Tranzacția anului
Premiul pentru Tranzacția anului a fost înmânat de Adelina Badea, manager Mobexpert Pipera, şi i-a revenit CEO-ului Adeplast, Daniel Stăncescu. “Povestea Adeplast, începută în urmă cu 27 de ani de Marcel Bărbuţ, sper să continue alături de o companie devenită multinaţională dar cu origini de afacere de familie. Sperăm ca brandurile create de antreprenorul Marcel Bărbuţ să dăinuie, iar povestea noastră să mergă mai departe sub această umbrelă”, a spus CEO-ul Adeplast.
Antreprenorul care a creat cea mai mare companie de dezvoltare software cu acționariat 100% românesc
Premiul pentru cea mai mare companie de dezvoltare software cu acționariat 100% românesc l-a câștigat Voicu Oprean, fondator și CEO Arobs. Distincţia i-a fost înmânată de Adrian Dragomir, CEO Termene.ro, care a ţinut să precizeze că deşi reprezintă doar 1,5% din companiile prezente în România, sectorul IT generează peste 6% din PIB.
Cel mai dinamic grup de companii din domeniul energiei
Corneliu Bodea, CEO Adrem, a primit premiul pentru cel mai dinamic grup antreprenorial din domeniul energiei. În discursul care a urmat înmânării premiului de către Vangelis Vlastos, group finance and reporting director Alexandrion Group, Corneliu Bodea a declarat că în România singurul lucru predictibil este impredictibilitatea, iar acest lucru face activitatea antreprenorilor să fie foarte interesantă.
Cel mai bun antreprenor din transportul feroviar
Premiul pentru cel mai bun antreprenor din transportul feroviar i-a revenit lui Gruia Stoica, fondator și președinte al Grampet Group. Diploma a fost ridicată de George Dinu, CFO, care a menţionat că Grampet este un grup format din 20 de companii și oferă servicii integrate de transport feroviar, deține fabrici de mentenanță și reparații de material rulant și logistică feroviară. “Un business românesc de success care a crescut în acești 20 de ani și continuă să se dezvolte în continuare”, a spus George Dinu.
Liderul transportului rutier de marfă
Ioan Simion Apreutese, fondator al Internațional Alexander, a câștigat premiul cel mai bun antreprenor din transportul rutier de marfă, pentru că a devenit liderul acestei piețe. Premiul a fost ridicat de directorul de vânzări, Cristian Silaghi, care a explicat cum a ajuns Internaţional Alexander la o cifră de afaceri de 90 milioane de euro şi peste 1200 de angajaţi.
Premiul pentru activitatea de CSR
Iulian Stoicescu, general manager Ecosmart, a înmânat premiul pentru activitatea de CSR doamnei Adina Ionescu de la Lemet, unul dintre marii producători de mobilă din România.
“În zona de unde vin eu, munceşti în folosul oamenilor indiferent dacă faci business sau CSR. E destul de pompos să vorbeşti despre proiecte, declaraţie de CSR. Aşa cum faci business trebuie să te implici şi pentru oameni”, a explicat antreprenoarea.
Premiul pentru contribuția avută în dezvoltarea celui mai dinamic holding din agricultură și industria alimentară
Andrei Brumaru, director executiv al grupului Carmistin, a câștigat premiul pentru contribuția avută în dezvoltarea celui mai dinamic holding din agricultură și industria alimentară. “Carmistin este astăzi un grup integrat, a cărui activitate a început în urmă cu 20 de ani cu doar câțiva angajați, iar la finele anului trecut a ajuns la peste 2.000 de salariați și o cifră de afaceri de un miliard de lei”, a spus Andrei Brumaru.
Antreprenorul care a construit un brand internațional
Premiul pentru construcția unui brand internaţional i-a revenit lui Dan Isai, fondator al Salad Box. “Suntem prezenți deja pe 3 continente, acum ne concentrăm atenția spre cel de-al patrulea: Asia, sperăm noi în acest an. Cel mai greu a fost să fiu departe de cei dragi. Nu avem autostrăzi, dar avem evenimente care pot crea poduri între generații și oamenii de business”, a spus Dan Isai.
Gala Antreprenoriatului Românesc a fost organizată cu sprijinul partenerilor: CEC Bank, IRUM, Mobexpert, Cemrom, AdeGas, UNTOLD, EcoSmart, Alexandrion Grup, Terra Gaz Construct, Termene.ro, Links PR și Happy Forever by Andreea.