În 2007, Ioan Iacob și Radu Constantinescu au deschis o mică firmă de dezvoltare software, însă activitate serioasă au început să aibă abia după trei ani.
“Întotdeauna ne-am dorit să construim produse și servicii și chestii spectaculoase în tehnologie. Prima idee a fost că vom face partea de Quality Assurance și că, din această zonă, vom putea să ajutăm clienții să construiască produse și servicii extraordinare. N-a fost o ipoteză corectă”, își amintește Ioan Iacob primii pași ai Qualitance.
Până la urmă, au început să se ocupe de toate etapele unui proiect software, fiecare nouă activitate fiind dezvoltată treptat. Astăzi, cu peste 200 de angajați pe trei continente – Europa, America de Nord și Australia, Qualitance este o companie internațională de tehnologie și inovație, care folosește experience design, rapid prototyping și tehnologii emergente precum AI și Machine Learning pentru a crea produse și servicii digitale inovatoare.
Printre companiile pentru care lucrează se găsesc nume importante ale economiei globale, precum IBM, NewsCorp, Deutsche Telekom, Virgin, IKEA sau Merck.
Cum au ajuns cei doi la o asemenea performanță?
În primul rând, arzând o serie de etape care nu sunt importante și concentrânduse pe nevoile clienților. Apoi, fiind foarte selectivi.
“Preferăm să livrăm și să ne concentrăm pe proiectele în care chiar putem să facem o diferență și în care chiar putem să cream valoare. Nu ne dorim să facem parte din orice proiect, doar pentru că generează un revenue financiar”, explică Ioan Iacob.
Iar strategia pare să dea roade, 2019 fiind unul dintre cei mai buni ani din istoria Qualitance. Pe lângă extindere, compania a atras, prin intermediul bursei, 1,5 milioane de euro printr-o ofertă de obligațiuni.
“2019 a fost un an în care am pornit trei birouri în străinătate – Londra, New York, Sidney -, un an în care birourile din străinătate au dovedit că funcționează, un an în care am făcut primii pași în zona de venture, investind în startupuri, un an în care a existat un interes în zona de IP și în care am făcut lucruri interesante,”, încheie Radu Constantinescu.

Ioan Iacob și Radu Constantinescu ocupă locul 6 în TOP 10 Antreprenori din Tehnologie și Inovație
Acest articol a apărut în anuarul „100 Cei mai buni Antreprenori”, ediția 2020, disponibil în rețeaua InMedio.
[…] Ioan Iacob și Radu Constantinescu au creat algoritmul perfect pentru business […]