Dan Ostahie – O strategie performantă

0

Decizii complicate, noi direcţii de business, tranzacţii importante. Fără îndoială, antreprenorul Dan Ostahie nu a avut cum să se plictisească anul trecut. Altex şi Media Galaxy trebuie să facă performanţă pe o piaţă extrem de complicată, aşa că omul de afaceri s-a văzut nevoit să ia câteva decizii strategice.

Iar cea mai importantă a fost în luna august, când Altex a părăsit platforma marketplace a eMAG după o prezenţă de peste un an şi jumătate. Motivul anunţat a fost creșterea comisioanelor practicate de eMag.

Pe de altă parte, cele două companii sunt concurente, chiar dacă au modele de business uşor diferite, iar anumite informaţii la care cel mai mare jucător din comerţul online avea acces puteau să-i confere un avantaj competitiv.

Dan Ostahie a decis astfel să renunţe la o sursă importantă de venituri pe termen scurt, pentru a-şi securiza businessul. Să contracareze, a ales o strategie inedită pentru campania Black Friday, întinzând-o pe o durată mult mai lungă decât toată concurenţa.

Inovație în business

O altă inovaţie în businessul Altex poate fi considerat parteneriatul cu Auchan. Împreună, cele două companii au lansat în România conceptul de shop-in-shop. Astfel, retailerul electroIT îşi va amenaja magazine în cadrul hipermarketului, reducându-şi astfel semnificativ costurile.

Pentru început, au fost alese trei locaţii cu profiluri diferite, în Galaţi, Ploieşti şi București. Altex continuă însă să-şi extindă şi reţeaua, ajunsă la peste 100 de unităţi, noi deschideri de magazine fiind anunţate pentru începutul acestui an.

Strategia lui Dan Ostahie a fost actualizată, chiar la finalul anului, cu o tranzacţie surpriză. Firma Complet Electro Serv, parte a grupului Altex, a preluat RTC Proffice Experience, unul dintre cei mai importanți distribuitori de consumabile și mobilier pentru birouri din România, care aparținea fondului de investiții Oresa Ventures.

Dan Ostahie ocupă locul 10 în Top 100 Cei mai buni Antreprenori

Acest articol a apărut în anuarul „100 Cei mai buni Antreprenori”, ediția 2020, disponibil în rețeaua InMedio.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here