Voicu Oprean nu se opreşte din dezvoltare

0

Multinaţionala de la Cluj. Aşa este cunoscută în lume AROBS Transilvania Software. Motivul? Este printre puținele companii româneşti care fac achiziții de firme în afară și au birouri internaționale.

Fondată în 1998 într-un apartament, AROBS a ajuns după mai bine de două decenii furnizor de servicii de dezvoltare software și soluții IT inovatoare pentru clienți din 14 țări din Europa de Vest, America de Nord și Asia.

Compania are expertiză puternică în servicii software pentru mai multe industrii și specializare înaltă pe Automotive, Life Sciences & IoT, Travel, Telematics sau soluții de optimizare a afacerilor.

„Ne identificăm ca fiind European by birth, International by culture. Am crescut organic și prin achiziții îndrăznețe de 21 de ani, bucurându-ne de originea noastră într-o regiune multiculturală profund europeană și de deschiderea către comunicarea și interacțiunea globală. Bazată pe această cultură internațională, AROBS este într-o continuă extindere pe piețe noi, atât în Europa cât și în Asia”, spune Voicu Oprean.

Anul trecut, compania avea peste 800 de angajaţi în 7 birouri din România și 7 sedii internaționale.

„Am cumpărat două firme în Benelux, care sunt pe piață sub numele de CoSo by AROBS. Acestea au completat distribuția noastră geografică, noi fiind deja prezenți în Germania, Ungaria, Republica Moldova și Indonezia”, a explicat antreprenorul.

Toată această dezvoltare a fost posibilă datorită unei foarte bune politici de resurse umane, prin care compania a ştiut să identifice, să menţină şi să atragă specialişti de top.

“O altă strategie a noastră vizează comunitățile mici și mijlocii cu potențial. Pentru noi, deschiderea birourilor în Iași, Suceava, Baia Mare, Târgu Mureș, Arad (dar și în Budapesta, Chișinău, iar, mai nou, Belgrad) a însemnat accesul la oameni foarte bine pregătiți de către universități cu o imagine consolidată”, arată antreprenorul cum reuşeşte să susţină creşterea de 15% în fiecare an a echipei AROBS.

Voicu Oprean ocupă locul 3 în TOP 10 Antreprenori din Tehnologie și Inovație

Acest articol a apărut în anuarul „100 Cei mai buni Antreprenori”, ediția 2020, disponibil în rețeaua InMedio.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here