Domeniul roboticii și al inteligenței artificiale avansează în ritm alert. Automatizarea este fără doar și poate noua provocare a deceniului, iar antreprenorii și companiile sunt consțienți de potențialul oferit de soluțiile digitale.
UPDATE: Antreprenorii și reprezentanți ai unor mari companii au arătat în cadrul mesei rotunde „Connecting Europe through entrepreneurship and innovation”, organizate astăzi la Palatul Parlamentului, cât de importantă este tehnologia în dezvoltarea unui business de anvergură.
Mai mulți antreprenori au arătat care sunt principalele vulnerabilități ale mediului de business în statele membre. Ei au solicitat ca politicile europene să fie uniformizat, așa încât regulile să fie aceleași indiferent de țară.
De asemenea, antreprenorii au așteptări mari de la reprezentanții UE pentru a le oferi sprijin în concurența neloială cu competitori din state din afara Europei.
În următorul deceniu, oportunitățile de dezvoltare din punct de vedere al tehnologiei și digitalizării atât în companii din sectorul IT sau comerț online, dar și din industrie și servicii vor depăși orice orizonturi de așteptare. De acea este foarte important ca educația să devină o prioritate la nivel european.
Paula Pîrvănescu: “Antreprenorii reprezintă coloana verticală a oricărei economii”
Moderatorul evenimentului, Paula Pîrvănescu, le-a transmis celor prezenți convingerea sa că antreprenoriatul contribuie decisiv la dezvoltarea economică: „Antreprenorii, fie oameni de afaceri sau companii locale şi internaţionale, reprezintă coloana verticală a oricărei economii.”
Rolul roboticii, digitalizarea industriei şi serviciilor, rolul tehnologiei cloud în viitorul roboticii, răspunsul politicilor europene la nevoile industriei au fost temele dezbătute de antreprenorii prezenți la eveniment. „Ca fost antreprenor, cred că trebuie să rămânem uniţi pentru că numai împreună putem fi mai puternici, în special în perspectiva competiţiei acerbe pe care o veţi înfrunta dacă veţi dori să vă dezvoltaţi afacerea în afara graniţelor ţării”, a declarat Paula Pîrvănescu, secretar de stat în Ministerul Mediului de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.
În acest context, i-a asigurat pe participanţii la dezbatere de susținerea permanentă a MMACA, prin programele derulate pentru sprijinirea investitorilor, valorificarea iniţiativei antreprenoriale şi transformarea sa în afacere de succes. În acest sens, relansarea spriritului antreprenorial, reducerea sarcinii de reglementare, accesul la finanțare și accesul la piețe și internaționalizare reprezintă direcţii prioritare în politicile publice în domeniu.
„Sunt convinsă că, împreună, vom continua să dezvoltăm un mediu de afaceri atractiv, benefic şi prietenos, prielnic demarării afacerilor şi investițiilor pe care le consideram esențiale pentru dezvoltarea mediului economic”, a mai adăugat oficialul MMACA.
Mare parte din statele europene se confruntă tot mai des cu forța de muncă înalt calificată. Digitalizarea, robotica și inteligența artificială pot contribui semnificativ la dezvoltarea unei afaceri antreprenoriale dacă sunt implementate corect.
Vom afla astăzi atât de la antreprenori români cât și din statele europene cum putem adapta noua tehnologie în businessurile antreprenoriale.
În cadrul evenimentului “Connecting Europe through entrepreneurship and innovation”, am încercat să identificăm răspunsuri la următoarele întrebări:
• Ce contribuție va avea robotica în dezvoltarea viitorului lumii?
• Unde vom fi în 10 ani de acum înainte?
• Digitalizarea industriei și a serviciilor
• Rolul tehnologiei cloud în viitorul roboticii
• Cum ar trebui politicile UE așa încât să răspundă nevoilor industriei?
Citiți și Niculae Bădălău: IMM-urile reprezintă coloana vertebrală a economiei europene
Evenimentul “Connecting Europe through entrepreneurship and innovation” a fost organizat cu ocazia reuniunii informale a miniștrilor responsabili pentru Competitivitate (COMPET), care se desfășoară la București, în perioada 2-3 Mai 2019.
[…] DEZBATERE: Cât de pregătit e mediul antreprenorial european pentru a ține pasul cu ritmul alert a… […]
[…] Citiți și:DEZBATERE: Cât de pregătit e mediul antreprenorial european pentru a ține pasul cu ritmul alert a… […]