Primele lecții învățate ca antreprenor

0

În câteva luni, împlinesc un an de antreprenoriat. Până acum, această nouă lume a fost blândă cu mine. Nu și-a arătat colții și n-a mușcat prea mult din încrederea și implicarea mea, nu mi-a arătat eșecul și pare că îmi amână lecțiile dure.

Oricât am citit sau ascultat din experiența altora nu cred că este suficient „knowledge” care să te pregătească să fii înțelept în fața dezastrului. Nu am pornit cu ideea eșecului, nu mă înțelegeți greșit.

Ci mă educ să îl accept, de la început, ca pe un scenariu posibil, în care nu mă va opri din evoluția mea ca antreprenor. Și vreau să accentuez faptul că drumul acesta e ca o a doua facultate și te obligă să înveți mult, să te educi mult, și treaba asta nu e de ignorat.

Iată câteva lecții pozitive pe care tot alții mi le-au spus, dar până nu le trăiești, nu le atingi profunzimea și valoarea, și pe care antreprenoriatul mi-a dat ocazia să le experimentez:

  1. Fidelitatea față de propria persoană o să-ți aducă singurul succes de care ai nevoie.
  2. La început, nu încerca să faci mai mult decât știi. Bazează-te cu încredere pe singurul lucru pe care îl poți livra excelent.
  3. Nu lăsa disperarea sau frica să decidă împreună cu tine care e valoarea muncii tale.
  4. Curajul e bun. Mai ales de la o vârstă, când îl combini cu ceva experiență.
  5. Niciodată nu te opri în a te educa! My go to: cursuri, cărți, podcasturi.
  6. Nu te opri în niciun moment să te cauți pe tine: emoțional, spiritual, intelectual.
  7. Caută să te implici în proiecte care aduc plus valoare bulei în care trăiești și nu numai. Vei simți că ce faci contează și că dai înapoi din binecuvântarea pe care ai primit-o.
  8. Nu trece la nivelul următor nepregătit. Nu grăbi succesul.

Acest articol a apărut în anuarul „100 Cei mai buni Antreprenori”, ediția 2020, disponibil în rețeaua InMedio.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here