Florin Filote, eMAG Marketplace: Aproximativ 10.000 de locuri de muncă au fost create de partenerii care au aderat la platforma noastră

1

Fondat la începutul anilor 2000 de antreprenori români, eMAG a ajuns nu doar cel mai important magazin de comerț online din România, ci un jucător regional, fiind prezent și în alte 3 state: Bulgaria, Ungaria și Polonia. Prin intermediul Marketplace, compania a reușit să aducă pe platformă un număr impresionant de produse listate de parteneri, care la rândul lor au reușit să se dezvolte.

Florin Filote conduce eMAG Marketplace din 2015, timp în care platforma a înregistrat o creștere spectaculoasă a numărului de magazine partenere, cu un număr de peste 40.000 de selleri estimat până la finalul acestui an, în toate cele 4 țări în care eMAG este prezent.

“În fiecare an am încercat să aducem noi vânzători și să creăm oportunități pentru ei. De exemplu, numai anul trecut am adus 25.000 de noi Start-up-uri”, a declarat Florin Filote, director Marketplace eMAG, în cadrul dezbaterii “Conneting Europe through entrepreurship and innovation”, care a avut loc vineri, la Palatul Parlamentului, în contextul consiliului informal COMPET.

Potrivit estimărilor eMAG, aceste 25.000 de businessuri au condus la crearea a 10.000 de noi locuri de muncă.

“De 18 ani, eMAG investește constant în servicii bazate pe tehnologie dezvoltată în Romania, care ajută clienții să salveze timp și bani. Cu o gamă de produse în continuă creștere atât prin oferta proprie, cât și prin sellerii din Marketplace, eMAG este locul unde oricine poate căuta și comanda orice, de oriunde. Clienții beneficiază de servicii cu valoare adaugată precum 30 de zile drept de retur, deschiderea coletului la livrare, call center 24/7, Pick Up and Return Service, finanțare în rate prin eCredit, aplicația de mobil și serviciul de comandă instantă prin swipe”, a declarat Florin Filote la masa rotundă la care au fost prezenți numeroși reprezentanți ai unor companii și antreprenori din România dar și din statele membre UE care au făcut parte din delegațiile oficiale ale miniștrilor responsabili de competitivitate.

Citiți și:
DEZBATERE: Cât de pregătit e mediul antreprenorial european pentru a ține pasul cu ritmul alert al tehnologiei?

Conform directorului Marketplace, în oferta eMAG, clienții pot găsi o gamă mare de produse, de la IT, telefoane mobile, electronice, electrocasnice și cărți, până la articole pentru copii, casă, grădină, accesorii auto, echipamente sportive, produse fashion și beauty sau asigurari RCA.

“De exemplu, numai în România clienții au acces la nu mai puțin de 5.000.000 de produse și noi adăugăm lunar alte 300.000 de produse”, a menționat Florin Filote. 

“Am înțeles că dacă dăm valoare clienților noștri, putem lărgi oferta de produse pe care o oferim clienților noștri. Piața ne oferă posibilitatea de a oferi partenerilor noștri accesul la clienți în cele patru țări. În prezent, avem șapte milioane de clienți. În ultimii cinci ani am reușit să gestionăm peste 25.000 de vânzători în toate cele patru țări. Le-am dat accest la noi oportunități de business și la un nou canal de vânzare”, a spus directorul Marketplace.

Florin Filote spune că fiecare stat în care eMAG este prezent are un specific aparte, însă compania a reușit să depășească o serie de hopuri prin investițiile realizate și continuă să o facă.

“Nu este vorba doar despre eMAG, este vorba despre fiecare stat, despre clienți și despre companiile care ne sunt partenere”, a mai spus Florin Filote. 

Citiți și:
Informatizarea transportului feroviar. Aplicații în premieră, lansate de Grampet Group

Moderatorul evenimentului, Paula Pîrvănescu, le-a transmis celor prezenți convingerea sa că antreprenoriatul contribuie decisiv la dezvoltarea economică: „Antreprenorii, fie oameni de afaceri sau companii locale şi internaţionale, reprezintă coloana verticală a oricărei economii.”

Rolul roboticii, digitalizarea industriei şi serviciilor, rolul tehnologiei cloud în viitorul roboticii, răspunsul politicilor europene la nevoile industriei au fost temele dezbătute de antreprenorii prezenți la eveniment. „Ca fost antreprenor, cred că trebuie să rămânem uniţi pentru că numai împreună putem fi mai puternici, în special în perspectiva competiţiei acerbe pe care o veţi înfrunta dacă veţi dori să vă dezvoltaţi afacerea în afara graniţelor ţării”, a declarat Paula Pîrvănescu, secretar de stat în Ministerul Mediului de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here