Un business consolidat

1

Mihai Anastasescu este un antreprenor discret. Îi place să construiască și să dezvolte businessuri de anvergură. Nu apare la evenimente publice, astfel că nu există nicio fotografie cu omul de afaceri în presa de business sau în ziarele și revistele din Câmpina și Ploiești.

Probabil, acesta este și motivul pentru care Mihai Anastasescu dorește să nu iasă în față ca persoană publică și lasă businessurile pe care le construiește și le dezvoltă să „vorbească” despre el.

În urmă cu trei ani, Consiliul Concurenței a dat undă verde tranzacției prin care cei doi parteneri Mihai Anastasescu și Mihai Tufan au decis să își împartă businessurile pe care le-au construit împreună. În prezent, Mihai Anastasescu și familia sa dețin 10 companii, care în total au aproximativ 1.300 de salariați.

În 2017, cifra de afaceri cumulată a tuturor celor 10 companii depășea 560 de milioane de lei. Cea mai mare companie pe care o deține din punct de vedere al cifrei de afaceri este Neptun SA. Această companie, cu o tradiție de peste 100 de ani, a devenit societate pe acțiuni cu capital privat românesc din anul 2000.

În prezent este structurată pe patru divizii importante: transmisii mecanice, echipamente industriale, energie și retailul de combustibili. În ultimele două decenii, Neptun a devenit cel mai important fabricant de transmisii mecanice din România, iar produsele fabricate la Câmpina ajung atât la producătorii automotive prezenți la noi, cât și în străinătate.

Dezvoltarea continuă

 În 2017, ETU Oil&Gas, divizie a firmei Neptun SA, a deschis cea mai mare stație din carburanți din România. Benzinăria are 6.000 de metri pătrați și include pe lângă stație un market și o terasă. Spre comparație, un supermarket are o suprafață medie de 6.000-8.000 de metri pătrați. Prin noua investiție, rețeaua ETU Oil&Gas a ajuns la trei stații.

Reprezentanții companiei ne-au declarat că au în vedere deschiderea celei de-a patra benzinărie ETU, de data aceasta fiind depășite granițele județului Prahova, fără a detalia însă unde va fi amplasată noua stație.

În ceea ce privește rezultatele pe care le așteaptă compania pentru 2018, conducerea Neptun SA estimează o creștere a cifrei de afaceri cu aproximativ 15%, față de rezultatul de anul trecut, când rulajul a depășit 120 milioane de lei.

Aceste rezultate au determinat London Stock Exchange Group să includă compania din Câmpina în catalogul „1000 Companies To Inspire Europe”, analiștii Bursei din Londra identificând astfel în Neptun o companie cu un ritm mediu anual de creștere de peste 100% în ultimii trei ani, cu o rată a angajărilor considerabilă și cu performanțe care au depășit companiile din același domeniu de activitate.

Pe lângă aceste investiții mai trebuie amintit faptul că Mihai Anastasescu, prin firma Soceram, a preluat în concesiune două terenuri cu o suprafață totală de circa 8,5 hectare de teren, reprezentând Platoul Muscel, unde a început amenajarea unui parc de agrement atât pentru câmpineni cât și pentru turiști. Amenjarea a început în urmă cu câțiva ani, prima fază a proiectului fiind deja realizată, iar în anii următori omul de afaceri dorește să finalizeze investiția, care depășește cinci milioane de euro.

Articol apărut în Top 100 antreprenori, anuar lansat în luna decembrie 2018, care se găsește la punctele de difuzare a presei și în rețeaua Inmedio.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here