FAN Courier – toate drumurile duc spre profit

0

Adrian și Neculai Mihai dețin, împreună cu Felix Pătrășcanu, FAN Courier, companie înființată în anul 1998.

Drumul parcurs de cei trei acționari nu a fost unul ușor, mai ales în primii ani de antreprenoriat, atunci când livrările (plicurile) în țară erau făcute cu trenul, întrucât cele trei mașini ale membrilor fondatori erau folosite la livrările din București. Totuși, cineva trebuia să preia coletele la destinație, uneori chiar în miezul nopții, astfel că cei trei antreprenori au fost nevoiți să apeleze la diverse cunoștințe, rude sau prieteni pentru a-i ajuta în visul lor.

Cu multă muncă și investiții, businessul FAN Courier a luat avânt, astfel că în 2006 a ajuns liderul pieței românești de curierat. De atunci și până în prezent cei trei antreprenori au reușit să păstreze compania pe primul loc.

„Proiectul FAN Courier este, cu siguranță, în plan profesional, cea mai mare realizare a mea și a partenerilor noștri. Dacă ne uităm în urmă, am pornit la drum cu o Dacie și acum avem o flotă de peste 4.000 de autovehicule, am început activitatea într-un apartament de bloc și acum ne desfășurăm activitatea pe aproape 100.000 de metri pătrați“, spune Felix Pătrășcanu, membru fondator al companiei.

În prezent, FAN Courier deservește cei peste 50.000 de clienți, majoritatea persoane juridice, cu ajutorul unei echipe formate din peste 6.850 de colaboratori și a unei flote auto de peste 4.200 de autovehicule. În 2019, businessul a crescut cu 15%, ajungând la 168 milioane de euro, iar pentru acest an, cei trei acționari se așteaptă la o creștere de cel puțin 10%.

“În 2019, am menținut ritmul investițiilor de peste 15 milioane de euro asumate la începutul anului, 11,5 milioane de euro fiind alocate doar pentru dezvoltarea flotei auto, restul fiind alocat unor proiecte de training, inovație, tehnologie”, spune Neculai Mihai.

Potrivit lui Adrian Mihai, FAN Courier va continua să deruleze investiții importante și în 2020, cea mai mare parte fiind alocată unui nou HUB la Cluj, unde cei trei acționari estimează că vor obține autorizația de construcție după aproape trei ani de așteptări.

Felix Pătrășcanu împreună cu frații Mihai ocupă locul 7 în Top 10 Cei mai buni Antreprenori

Acest articol a apărut în anuarul „100 Cei mai buni Antreprenori”, ediția 2020, disponibil în rețeaua InMedio.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here