Sete pentru investiții

0

Octavian și Sofia Crețu controlează, alături de Nicolae Palfi, compania Romaqua Group. Afacerea Romaqua a fost clădită pe fosta companie de stat Comchim, iar astăzi Octavian și Sofia sunt principalii acționari, cu un pachet de 60,62% din acțiuni, iar Palfi, vicepreședintele companiei, este acționar minoritar al companiei, cu 30,7%.

Romaqua Group este o companie cu capital integral autohton și privat, înființată în anul 1998. În cei peste 19 ani de activitate s-au realizat investiții semnificative însumând peste 220 de milioane de euro, mai ales în tehnologii și echipamente de vârf la nivel mondial, în vederea obținerii de produse la cel mai înalt standard.

Grupul are aproximativ 2.000 de angajați repartizați în 6 fabrici, în localitățile Borsec, București, Bușteni, Sebeș și Stânceni. Fabrica de bere de la Sebeș este un proiect greenfield finalizat în anul 2008, beneficiind de cea mai modernă tehnologie disponibilă la acel moment pe plan mondial.

Ultimii trei ani au fost sub semnul creșterii pentru businessul Romaqua Group, iar 2018 nu face excepție de la regulă, pilonul care a susținut performanța fiind investițiile. În iunie, Nicolae Palfi declara că Romaqua va investi între 30 şi 40 milioane de euro în următorul an pentru renovarea fabricilor actuale, în noi tehnologii, dar şi pentru a dezvolta o nouă fabrică în localitatea Azuga din judeţul Braşov.

Totodată, Romaqua Group a înregistrat în 2017 o cifră de afaceri de 154 milioane de euro, în creştere cu 10% faţă de anul precedent, arată datele publicate de Ministerul Finanțelor Publice.

Articol apărut în Top 100 antreprenori, anuar lansat în luna decembrie 2018, care se găsește la punctele de difuzare a presei și în rețeaua Inmedio.

Puteți comanda Top 100 antreprenori, printr-un mail la adresa office@banii.net, în care să specificați adresa și numărul de exemplare dorite. Prețul unui exemplar este de 25 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here