Florin și Măriuca Talpeș – Totul pentru educație

0

Bitdefender este unul din brandurile de top de pe piaţa mondială a tehnologiei. Soluţiile de securitate oferite de compania fondată de Florin și Măriuca Talpeş au făcut deja istorie, asigură prezentul şi garantează viitorul.

Iar aici este vorba atât despre milioane de oameni, cât şi despre afaceri de tot felul. Prin urmare, propulsate de cele mai recente inovații tehnologice, vânzările Bitdefender către mari companii s-au triplat în ultimii trei ani, iar compania a câștigat încrederea marilor clienți în securizarea infrastructurilor hibride.

Pentru a susţine ritmul dezvoltării, tot în ultimii trei ani, numărul angajaților s-a dublat până la peste 1.700, dintre care 1.500 sunt în România și 200 în birourile din străinătate.

De altfel, este important de precizat că soluțiile de securitate și produsele Bitdefender sunt dezvoltate integral în România, dar şi că, dintre companiile de securitate informatică, Bitdefender are cea mai mare pondere a personalului din cercetare și dezvoltare, de 50% din totalul angajaților.

Anul trecut, Bitdefender a deschis un nou birou la Târgu Mureș, al cincilea din România al companiei, pe lângă cele din București, Timișoara, Cluj-Napoca şi Iași. De pe urma dezvoltării impresionante a Bitdefender, România are beneficii uriaşe.

În primul rând, prin existenţa unui brand românesc care a ajuns în toată lumea şi prin produse de top are de câştigat imaginea ţării. Apoi, compania este un important angajator şi, prin urmare, un mare contributor la bugetul de stat.

Nu în ultimul rând, soţii Talpeş acordă o importanţă crucială responsabilităţii sociale, investind în numeroase proiecte educaţionale. De exemplu, în acest an, Bitdefender susține proiectul EduNetworks, care își propune ca până în 2035 să ducă sistemul de educație din România în primele zece la nivel european.

Acesta reunește nouă organizații, peste 50 de mentori din business și 68 de specialiști în educație și va fi implementat în următorii patru ani în 114 școli, în care învață aproape 65.000 de elevi.

Top Antreprenori - Florian Talpes
Top Antreprenori – Florian Talpes

Strategia unui brand mondial

Pentru a duce soluţiile tehnologice inovatoare în cât mai multe pieţe, Bitdefender, companie fondată de Florin şi Măriuca Talpeş, se concentrează pe strategia de extindere. Iar aici vine cu un model de business cel puţin interesant.

Prezența în anumite zone este asigurată prin intermediul unor parteneri exclusivi, care gestionează integral activitățile de vânzări și marketing pentru produsele companiei.

„Decizia asupra achiziției unor parteneri se ia cu scopul de a accelera dezvoltarea în piețele de importanță strategică prin investiții masive menite să întărească relația cu distribuitorii și clienții”, au explicat reprezentanţii Bitdefender.

O parte din această strategie poate fi considerată achiziţia din iarna anului 2018 a companiei olandeze RedSocks Security BV. Investiția a extins portofoliul de soluții în zona de securitate a rețelelor și de monitorizare a amenințărilor informatice complexe și a marcat un nou pas în dezvoltarea companiei.

În prezent, Bitdefender are 19 birouri în 13 țări, după deschiderea unor sedii proprii în Melbourne (Australia) și Haga (Olanda).

Acest articol a apărut în anuarul „100 Cei mai buni Antreprenori”, ediția 2020, disponibil în rețeaua InMedio.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here