Carmistin – Dezvoltare prin investiții

0

Grupul Carmistin, controlat de familia Paraschiv, este unul dintre cei mai mari jucători de pe piața agroalimentară din România, fiind unul dintre puţinele holdinguri agricole româneşti care funcţionează în sistem integrat.

Carmistin integrează în proporţii de 90% lanţul de producţie agrozootehnic, începând de la cultivarea cerealelor, producţia de furaj, creşterea animalelor (pui, porc, vită) până la abatorizare, procesare şi distribuţie de produse şi preparate din carne (inclusiv în reţeaua proprie de retail).

Înființat la începutul anilor 2000, Grupul Carmistin este compus din peste 20 de companii, grupate în 4 divizii de producție: pui, porc, vită și agricultură. Principalele companii ce formează grupul Carmistin sunt Avicarvil, Avirom Plus, Avicarvil Farms, Avicarvil Farming, Avicarvil Food & Distribution, Porcellino Grasso, Agrikilti, Carmistin Trading, Carmistin International, Pajo Agriculture și Tracian Beef, numărul de angajați din cadrul Grupului depășind 2.000 la finele lui 2019.

În ultimii ani Grupul s-a dezvoltat semnificativ, cifra de afaceri anuală cunoscând o creștere de două cifre în perioada 2016-2019, depășind la finele anului trecut pragul de un miliard de lei. Toate aceste rezultate au venit ca urmare a viziunii antreprenorului Iustin Paraschiv, care în strategia de business s-a bazat pe două elemente: investiții în noi linii de business și noi capacități de producție.

Potrivit antreprenorului, în perioada ianuarie 2019 – ianuarie 2020, au fost realizate investiții în valoare de 20 milioane de euro. S-au făcut investiții considerabile pe linia de pui, capacitatea Grupului ajungând la o producție anuală de peste 20 milioane de pui crescuți și abatorizați în facilități proprii, dar și pe linia de porc, o altă investiție majoră fiind demarată în ferma de creștere suine din localitatea Ipotești, județul Olt.

“Vom continua să realizăm investiții, anul acesta concentrându-ne pe retehnologizare și deschiderea de noi capacități, atât pe linia de pui, cât și pe cea de creștere a suinelor”, spune antreprenorul Iustin Paraschiv.

Iustin Paraschiv ocupă primul loc în Top 10 Cei mai buni Antreprenori din AGRICULTURĂ și INDUSTRIA ALIMENTARĂ

Acest articol a apărut în anuarul „100 Cei mai buni Antreprenori”, ediția 2020, disponibil în rețeaua InMedio.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here