Business şi fapte bune

0

Au trecut aproape trei decenii din momentul în care Alexandru Rizea deschidea la Brebu, în Câmpina, un mic atelier de tâmplărie. I-a dat numele Lemet, de la lemn-metal, deoarece îşi propusese să facă şi confecţii metalice.

Astăzi, Lemet este unul dintre marii producători români de mobilă. Mai mult, pentru desfacerea produselor sale a dezvoltat LEMS, cea mai mare reţea de magazine de mobilă din România. Aceasta a ajuns la 71 de unităţi, înregistrând anul trecut o cifră de afaceri de 45,6 milioane de euro, mai mare cu 12% faţă de cea înregistrată în 2018.

Mai trebuie remarcat că pe platforma Lemet de la Brebu și în rețeaua LEMS lucrează peste 1.600 de angajați, iar halele de producție și depozitare ale fabricii acoperă o suprafață totală de 41.000 de metri pătraţi.

În toată această construcţie, Alexandru Rizea a fost ajutat de familie, soţia şi cei doi copii având un rol determinant în modul în care arată astăzi compania.

Conştientă de impactul pe care afacerile serioase trebuie să-l aibă în comunitate, familia Rizea acordă o importanţă deosebită proiectelor de responsabilitate socială, finanţând activităţi cu scop umanitar, filantropic, cultural, artistic, educativ, științific, religios sau sportiv.

De exemplu, Lemet a susţinut programele Leaders Explore şi Câmpina Open MTB – Race for Autism şi a participat, în calitate de sponsor, la deschiderea Centrului Glasul Autismului din Câmpina. Mai mult, asociaţia “Bucuria de a invinge” şi Lemet au sponsorizat diferite evenimente efectuate de şcoli şi cluburi sportive, au venit în ajutorul persoanelor nevoiaşe şi au susţinut restaurarea unor lăcaşe de cult.

Nu avem o strategie de CSR documentată pe suport electronic sau de hârtie, ea este însă în mintea tuturor. Ea se regăseşte în ADN-ul companiei, împreună cu celelate valori ale Lemet“, explică fiica lui Alexandru Rizea, Adina Ionescu, directorul de CSR al Lemet.

Familia Rizea ocupă locul 7 în Top 10 Cei mai buni Antreprenori din INDUSTRIE

Acest articol a apărut în anuarul „100 Cei mai buni Antreprenori”, ediția 2020, disponibil în rețeaua InMedio.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here