Conduce o companie dinamică

0

Încântat de modelul de business american, după absolvirea unui MBA în Statele Unite ale Americii, Marius Ștefan revine în România și înființează, alături de fratele său, Dan, o companie de închirieri de mașini.

La început, Autonom Rent-a-Car s-a dezvoltat focusându-se pe clienții persoanelor fizice, însă în timpul crizei a fost regândită strategia și s-a pus accentul pe clienții corporate.

Astfel, dacă în 2006 compania deținea 100 de automobile, după venirea crizei, cei doi frați au regândit tot businessul. Din 2009, au început să se adreseze în special companiilor mari din România.

Acord pentru dezvoltare

În prezent, Autonom este liderul pieței de închirieri auto din România, în urma dezvoltării singurei rețele de mobilitate din România, cu servicii de închirieri de maşini, leasing operațional, transferuri cu şofer, fleet management, în cadrul unei rețele naționale, care înaintea tranzacției era de 45 de agenții în 35 de oraşe din România, Ungaria şi Serbia.

Recent, compania de servicii de închirieri auto a primit un împrumut de 5 milioane de euro de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD). Împrumutul BERD va permite companiei să-şi extindă flota de autoturisme pentru a răspunde cererii tot mai mari a companiilor românesti, în special a IMM-urilor. În 2017, cifra de afaceri a Grupului Autonom a fost de 27 de milioane de euro.

Marius Ștefan, CEO Autonom, spune că antreprenoriatul e un maraton, care începe cu un sprint. “La început sunt atâtea provocări, atâtea lucruri pe care nu le poți anticipa încât ești în alergare maximă și acesta este unul din motivele pentru care eșuezi atât de repede. Dacă reușești să-ți intri în ritm se transformă într-o cursă pe durată lungă, unde lucrurile devin din ce în ce mai ușoare”.

Articol apărut în Top 100 antreprenori, anuar lansat în luna decembrie 2018, care se găsește la punctele de difuzare a presei și în rețeaua Inmedio.

Puteți comanda Top 100 antreprenori, printr-un mail la adresa office@banii.net, în care să specificați adresa și numărul de exemplare dorite. Prețul unui exemplar este de 25 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here