O misiune de modernizare a infrastructurii telecom în România

1

Electrogrup, compania înființată Teofil și Simion Mureșan, este cea mai mare subsidiară a grupului E-INFRA atât ca venituri cât și ca număr de angajați, oferind servicii pe trei sectoare de activitate: servicii de infrastructură în proiecte complexe de energie, telecomunicații și construcții civile industriale.

Electrogrup este acum una dintre cele mai importante companii de construcție de infrastructura de telecomunicații din România, cu peste 15.000 km de fibră optică proiectată, instalată și pusă în funcțiune, peste 1.500 de site-uri și turnuri de telecomunicații, dar și peste 2.500 de rețele de acces radio instalate. Operațiunile E-INFRA implică mai multe companii. Acestea sunt Electrogrup și Wesee în domeniul serviciilor de infrastructură, Direct One și Netcity în telecomunicații și Nova Power & Gas în domeniul energetic.

Teofil Mureșan este un antreprenor cu multă experiență în tot ceea ce înseamnă infrastructură de telecomunicații și inginerie electrică. Omul de afaceri și-a început cariera la Dispeceratul Energetic National, unde a avansat rapid pentru a deveni cel mai tânăr dispecer șef. Pregătirea lui Teofil Mureșan a inclus chiar și un program de educație executivă la Harvard Business School, o diplomă de MBA de la London Business School și un Doctorat în Inginerie Electrică.

Ulterior, în 1997, Mureșan a fondat Electrogrup, oferind inițial consultanță de proiectare companiilor de telefonie mobilă nou înființate din România. La acea dată, companiile multinaționale de telefonie mobilă aveau nevoie de tineri profesioniști locali cu o bună înțelegere a sectorului infrastructurii de telecomunicații și energetice din România, pentru a le ajuta să își proiecteze și să-și construiască infrastructura. „Decizia de a intra în business am luat-o la 31 de ani când, deși aveam un job bun, îmi doream mai mult și într-un timp mai scurt. Opțiunile erau să plec din țară sau să aleg mediul privat în România. În martie 1997 am fondat Electrogrup“, spune antreprenorul.

Într-un timp scurt, Electrogrup și-a diversificat serviciile de la proiectarea la construirea de situri GSM și a devenit unul dintre cei mai importanți constructori de infrastructură de telecomunicații din România, participând la unele dintre cele mai mari proiecte de construcții din țară.

Primul EMBA de la Cluj

Astăzi, Electrogrup și companiile afiliate operează în sectoare complementare, cum ar fi furnizarea de utilități și soluții inginerești în domeniul telecomunicațiilor, al energiei electrice și al gazelor, cu venituri combinate de 103,7 milioane Euro în 2017.

Pentru că este preocupat inclusiv de zona de pregătire academică în domeniul în care activează, Teofil Mureșan este antreprenorul care a reușit înființarea primului program de EMBA din Cluj, în parteneriat cu University of Hull din Marea Britanie.

În plan personal, Teofil Mureșan este pasionat de golf și tenis de masă. „În ultimul an joc golf mai des. Mai joc tenis de masă și merg la gym. Citesc cărți despre istorie și biografii pe lângă cele de business. În orașele pe care le vizitez caut clădiri vechi sau noi, cu arhitectură deosebită, parcuri, restaurante și muzee.“

Simion Mureșan conduce proiectele de infrastructură civilă ale grupului. El s-a alăturat fratelui său Teofil Mureșan în 1997 și a sprijinit creșterea grupului în diverse capacități de la birourile Electrogrup din Cluj. In ultima perioadă, Simion Mureșan a coordonat proiectele de afaceri internaționale ale Electrogrup, cu activități în Polonia, Rusia, Germania și Regatul Unit.

473,6 milioane lei este cifra de afaceri a holdingului E-INFRA în 2017

România are nevoie de un cadru fiscal și legislativ stabil. Modificările dese pun presiune foarte mare pe companii.

Teofil Mureșan – Electrogrup

Articol apărut în Top 100 antreprenori, anuar lansat în luna decembrie 2018, care se găsește la punctele de difuzare a presei și în rețeaua Inmedio.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here