Gheorghe Iaciu – Afaceri cu mult echilibru

0

A investit enorm, atât bani cât mai ales timp, și a reușit să construiască afaceri de mare anvergură. Totuși, în urmă cu patru ani, omul de afaceri Gheorghe Iaciu a realizat că îi lipsește echilibrul.

Aloca prea mult timp businessului și prea puțin pentru familie și pentru el. Prin urmare, a hotărât să-și schimbe stilul de viață. S-a apucat serios de sport și a devenit extrem de atent cu partea de nutriție.

Astăzi joacă mult tenis, aleargă frecvent semimaratoane și participă la cursele Spartan, un sport solicitant în care concurenții trebuie să depășească diverse obstacole. Deși timpul petrecut cu familia și cel folosit pentru sport și sănătate este cel mai important, nu putea să renunțe la afaceri.

Afaceri în creștere

Acum controlează ceea ce se întâmplă în companiile sale și oferă o direcție strategică, dar implicarea pe zona operațională este mai redusă. Strategia pare să dea roade, cele mai multe dintre companii având evoluții bune. Așa cum era de așteptat, în urma procesului de repoziţionare către comerţul de tip cash&carry, dar și noului program investițional, centrul comercial Doraly Expo Market din Afumaţi, la care omul de afaceri are o participaţie de 50%, a avut afaceri în creștere.

Astfel, compania a avut afaceri de 12,2 mil. euro în anul 2018 și a realizat un profit net de 3,1 mil. euro. Dezvoltarea este susținută și printr-un ambițios proiect digital, care are ca scop să impună marketplace-ul doraly.ro pe piața comerțului online.

O altă companie importantă controlată de antreprenor este dezvoltatorul imobiliar Impact Developer & Contractor. Compania, la care deține 56,7% din acțiuni, a realizat în prima jumătate a anului 2019 venituri din vânzări de circa 80 mil. lei, aproape duble față de cele înregistrate în perioada similară a anului trecut.

Cel mai important proiect este ansamblul Greenfield din Pădurea Băneasa, dar antreprenorul are multe așteptări și de la Luxuria Domenii Residence, amplasat în zona Expoziției din București, care include 630 de apartamente de lux. Portofoliul de investiții al antreprenorului este completat de clădirea Moldova Center din Iaşi şi cu Doraly Mall Constanţa, unde deține pachetul majoritar de acțiuni.

Gheorghe Iaciu ocupă locul 3 în TOP 10 Antreprenori din Imobiliare

Acest articol a apărut în anuarul „100 Cei mai buni Antreprenori”, ediția 2020, disponibil în rețeaua InMedio.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here