Totul despre afaceri

0

Anul 2018 a fost unul plin de activitate pentru cunoscutul om de afaceri Florin Pogonaru, dar și pentru fiul acestuia, Andrei Pogonaru: au anunțat planuri de investiții, au contractat credite importante în vederea extinderii business-ului și au făcut pași importanți pentru extinderea capacității de producție.

În 2018, una dintre principalele afaceri, Veranda Mall, a intrat într-un proces de extindere, fapt pentru care familia a recrutat un fost membru al consiliului director al retailerului Pepco pe poziţia de director al proiectului.

Andrei Pogonaru a semnat două contracte de finanţare cu CEC Bank în valoare totală de 34 milioane de euro, cu scopul refinanţării creditului contractat anterior pentru dezvoltarea proiectului Veranda Mall precum şi pentru finanţarea extinderii şi modernizării centrului comercial.

Finalizat în toamna anului 2016, centrul comercial a devenit primul proiect de mari dimensiuni pe care familia Pogonaru l-a lansat în domeniul imobiliar. Investiţia de 60 milioane de euro a fost susţinută din banii familiei şi ai SIF Moldova, plus un credit bancar de la Raiffeisen Bank.

O altă afacere importană a familiei Pogonaru este Prodplast, o companie producătoare de material plastic. Recent, firma și-a exprimat intenția de a obține un ajutor de stat de aproximativ 5 milioane de euro în vederea extinderii capacității de producție.

Articol apărut în Top 100 antreprenori, anuar lansat în luna decembrie 2018, care se găsește la punctele de difuzare a presei și în rețeaua Inmedio.

Puteți comanda Top 100 antreprenori, printr-un mail la adresa office@banii.net, în care să specificați adresa și numărul de exemplare dorite. Prețul unui exemplar este de 25 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here