Constructor cu portofoliu de invidiat

0

Omul de afaceri Dorinel Umbrărescu este, de mai bine de un deceniu, în fruntea topului antreprenorilor din domeniul infrastructurii rutiere.

Succesul afacerilor administrate de Dorinel Umbrărescu începe odată cu semnarea primelor contracte de infrastructură cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, fosta Companie Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR), instituție subordonată Ministerului Transporturilor.

Primele contracte de modernizare a infrastructurii au fost semnate în perioada 2001-2004, dar vârful afacerilor firmelor administrate de Dorinel Umbrărescu, UMB Spedition-Tehnostrade, a fost anul 2006, când a semnat, în asociere cu SC PA&CO International SRL, SC Euroconstruct Trading 98 SRL, SC Com-Axa SRL, contractul pentru 43 km din autostrada București-Brașov, tronsonul Moara Vlăsiei-Ploiești.

Impactul crizei

Lucrările au început în 2007, iar românii au circulat pe cei 43 km de autostradă abia în 2012. Valoarea totală a lucrărilor a fost de circa 250 milioane de euro. În perioada 2009-2014, omul de afaceri a declarat de mai multe ori că închide afacerile din cauza crizei economice. Totuși, după anul 2014, firmele administrate de Umbrărescu, UMB Spedition-Tehnostrade au reușit să deruleze mai multe contracte majore de infrastructură. La finalul anului 2017, antreprenorul a anunțat finalizarea construcției unei porțiuni de 8,7 km din autostrada Transilvania, în apropiere de municipiul Cluj.

Un drum expres și două autostrăzi

Din punct de vedere al evoluției afacerilor, anul 2018 ar putea rivaliza cu 2006 pentru Dorinel Umbrărescu. Companiile sale sunt implicate în licitația pentru construcția unui tronson din autostrada de centură sud a Capitalei și un lot din drumul expres Pitești-Craiova. Astfel, firmele antreprenorului vor construi aproximativ 40 de kilometri din drumul expres, Asocierea Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL – Consitrans SRL fiind declarată câştigătoarea contractelor pentru cele două loturi ale tronsonului 2 din Drumul Expres Craiova-Slatina-Piteşti. Omul de afaceri are toate șansele să câștige și licitația pentru construcția unui lot din autostrada de centură sud a Capitalei, respectiv secțiunea 3, în lungime de 17 kilometri.

Tot în 2018, firmele Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL au reușit să câștige licitația pentru construcția centurii Bacău. Contractul presupune proiectarea şi execuţia lucrărilor de construcție a 30,8 kilometri de șosea la standarde europene, din care 16,2 kilometri la profil de autostradă.

În acest an, Dorinel Umbrărescu urmează să finalizeze încă 22,1 kilometri de autostradă, între Lugoj și Deva, proiectul fiind finalizat în proporție de 95%.

Articol apărut în Top 100 antreprenori, anuar lansat în luna decembrie 2018, care se găsește la punctele de difuzare a presei și în rețeaua Inmedio.

Puteți comanda Top 100 antreprenori, printr-un mail la adresa office@banii.net, în care să specificați adresa și numărul de exemplare dorite. Prețul unui exemplar este de 25 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here