A terminat Facultatea de Aeronautică de la Institutul Politehnic din București și a urmat cursurile London Business School. De mai bine de 25 de ani, Liviu Tudor este implicat în afaceri și de peste 15 ani activează în zona imobiliară.
Este cunoscut ca fiind unul dintre cei mai mari proprietari de spații de birouri din România, dar a devenit faimos și pentru o serie de premiere în domeniul lui de activitate. Iar de curând a fost ales președinte al European Property Federation, o asociație cu sediul la Bruxelles care reunește proprietari de clădiri comerciale din Europa cu o valoare însumată de peste 1.500 de miliarde de euro.
Liviu Tudor și firma sa de investiții și dezvoltări imobiliare Genesis Development au ajuns în lumina reflectoarelor în anii 2000, când a fost dat în folosință, în zona de nord a Capitalei, Novo Park, unul dintre primele complexuri de birouri de clasa A din România. A urmat West Gate în zona Militari, cele două ansambluri având o suprafață închiriabilă de peste 150.000 de metri pătrați și găzduind în prezent numeroase companii multinaționale, precum HP, Ericsson, Siemens, Dacia-Renault, Accenture, UniCredit, Société Générale, Alpha Bank, Garanti Bank, Infineon, Panasonic sau Luxoft.
Lecție de business
Pe o piață cu o concurență tot mai dură, Liviu Tudor a știut mereu să iasă în evidență și să creeze diferențiatori între parcurile sale de birouri și cele ale concurenților. În primul rând, a sesizat o nișă și a decis să utilizeze o parte din spațiul din West Gate pentru construcția unor cămine studențești moderne, la câteva stații de metrou de marile centre universitare, dar și la doi pași de numeroși potențiali viitori angajatori.
„Nu putem avea tineri absolvenți la standarde europene care stau în cămine sub nivelul cerințelor UE”, și-a motivat el decizia. Apoi, a demarat proiectul unui pasaj care să conecteze direct complexul West Gate cu stația de metrou Militari, astfel încât să faciliteze accesul spre clădirile de birouri, dar și să îmbunătățească fluența traficului în zonă. „Este extrem de important să venim în întâmpinarea nevoilor clienților noștri, iar din datele noastre mai mult de 50% din totalul angajaților firmelor din West Gate utilizează metroul pentru a ajunge la serviciu”, a explicat omul de afaceri.
Tot pentru a extinde serviciile oferite chiriașilor Tudor a inaugurat în 2018, după o investiție de 500.000 de euro, Studio One – Accommodation Suites, o unitate de cazare de patru stele. „Este un proiect dezvoltat dintr-o nevoie reală, identificată în rândul companiilor din West Gate. Este mult mai ușor și mai productiv să-ți cazezi la numai trei minute de birou partenerii sau colegii veniți în delegație sau în training decât să îi plimbi prin tot orașul”, a declarat antreprenorul pentru jurnaliști, subliniind că inițiativa este o premieră pe piața de birouri din România.
Viitorul sună interesant
A urmat, în vara lui 2018, deschiderea, după o investiție de 1,5 milioane de euro, a unei piscine exterioare cu pistă de alergare și rollerblading în același complex West Gate. „Marcăm astăzi un moment extrem de interesant pe piața birourilor – inaugurăm prima piscină exterioară cu pistă de alergare și rollerblading din România, amplasată într-un parc de birouri. Este pentru prima dată când o astfel de facilitate este localizată în aceeași curte cu sediul companiilor multinaționale și la îndemâna angajaților lor. În același timp, este încă un pas înainte în realizarea conceptului imaginat încă de la început în acest parc, de a dezvolta un «oraș în oraș»“, a precizat Tudor la inaugurarea piscinei.
Iar cel mai probabil surprizele pregătite de omul de afaceri pentru actualii și viitorii săi chiriași nu se vor opri aici. El a dezvăluit de curând că nu are de gând să investească în proiecte în afara Bucureștiului, însă a spus și că din cele 20 de hectare de teren pe care le deține în cartierul Militari mai sunt disponibile încă 12 hectare pentru noi construcții. „Am pregătit deja o licitație internațională pentru arhitecți. Probabil vom începe să construim din anul 2020”, a declarat Tudor. Ceea ce este sigur este că decizia de a extinde West Gate este una foarte bine cântărită, antreprenorul bucureștean fiind cunoscut ca fiind un foarte bun observator al pieței imobiliare. Lucru ce a contribuit, probabil, la faptul că afacerile sale au rămas în picioare și au continuat să se dezvolte când altele au sucombat.
Articol apărut în Top 100 antreprenori, anuar lansat în luna decembrie 2018, care se găsește la punctele de difuzare a presei și în rețeaua Inmedio.
[…] Citiți și:Liviu Tudor, mereu cu un pas înaintea concurenței […]