Viziune de lider

0

Vinde anual telefoane mobile și tablete de aproape 200 de milioane de euro.  Printre clienți se numără atât sute de mii de oameni simpli, cât și marii operatori de telefonie mobilă. Gersim Impex este distribuitor autorizat pentru Samsung, Huawei, Lenovo-Motorola, Alcatel, LG. In 2017 a vândut circa 1,2 milioane de aparate și este lider detașat al pieței.

Dan Ștefănescu a fondat Gersim în 2002. Iar dacă începutul nu a fost unul exploziv, cifra de afaceri Gersim a urcat puternic între 2008 și 2014, de la 13 milioane de euro la circa 185 de milioane de euro.

Ștefănescu spunea la acel moment că nu este exclus că, dacă ritmul de creștere se menține, firma sa ar putea ajunge la un rulaj de un miliard de euro. Deşi avansul pieţei nu a fost conform aşteptărilor, este posibil, însă, ca o decizie luată în primăvara lui 2018 să aducă Gersim aproape de miliardul de euro.

Ștefănescu anunța atunci că firma va începe să comercializeze și televizoare, mai ales că 30% din gospodării aveau încă aparate vechi, cu tub catodic. La final de 2018 compania comercializase deja 100 de mii te televizoare. În următorii ani va fi nevoie de câteva milioane de televizoare doar pentru înlocuirea acestora.

 În plus, piața în sine este atrăgătoare: anual, în România se vând circa 1,5 milioane de televizoare cu o valoare de aproximativ 400-500 de milioane de euro.

Articol apărut în Top 100 antreprenori, anuar lansat în luna decembrie 2018, care se găsește la punctele de difuzare a presei și în rețeaua Inmedio.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here