Cum se scrie performanța

0

Le găsim peste tot: în fruntea celor mai mari companii, în cele mai importante funcții din administrația publică, în tot ceea ce înseamnă mediu antreprenorial. Femeile au în România roluri pe care le mai întâlnim doar în țările dezvoltate, în care democrația și-a făcut loc de sute de ani. Cum de au ajuns aici?

În primul rând, pentru că societatea românească, cel puțin în anumite zone, nu este chiar atât de înapoiată precum mulți dintre noi am putea crede. Astfel, mai ales în mediul privat, meritocrația a fost baza pe care s-au construit afaceri uriașe. Plecând de la o educație academică solidă, doamnele ajunse în complicata lume a afacerilor au putut să-și dovedească valoarea. Indispensabile în organizații, fac parte din board-uri și chiar conduc destinele celor mai mari companii prezente în România. Mai mult, cu muncă și perseverență, cele care au ales drumul antreprenoriatului au reușit să găsească veritabile rețete de succes.

În politică sau în administrație publică, suntem însă departe. Aici, selecția și promovarea se face prea rar după criterii precum performanța sau munca. Așa că, pe lângă doamne care fac tot ce pot pentru comunitate, reușind cu resurse puține să realizeze lucruri deosebite, avem și numeroase exemple de persoane care ajung în funcții importante pe care le recomandă doar familia sau, și mai grav, câte un sponsor generos. Noi trebuie să taxăm impostura – iar asta nu o putem face decât prezentând faptele exact așa cum sunt, astfel încât fiecare român care ne citește sau vede emisiunile pe care le realizăm să poată să tragă propriile concluzii.

Dacă aceste lucruri ar trebui să fie respectate de către toată presa, noi – redacția care editează Topul Antreprenorilor și portaluri precum piațapresei.ro, banii.net și topantreprenori.ro – considerăm că mai avem o misiune: să prezentăm excelența, să arătăm acele modele care ne inspiră!

De altfel, asta urmărim și cu lansarea Top 50 Femei în Economie! Veți găsi aici povești de succes, exemple de bune practici și sfaturi inedite. Veți ajunge să cunoașteți niște doamne despre a căror existență poate nu știați, dar de la care, cu toții, avem multe de învățat.

DESPRE AUTOR:
OVIDIU ANTON –
Jurnalist cu 14 ani de experienţă în presă scrisă şi televiziune, este nostalgic după vremurile când lucrul bine făcut era apreciat în industria media. Aşa că, alergic la presa de tip copy-paste, şi-a propus să pună în valoare ceea ce a învăţat de la profesori şi ceea ce a „furat” de la colegii săi talentaţi.


Articol apărut în TOP 50 Femei în Economie.
Puteți comanda Top 50 Femei în Economie, printr-un mail la adresa office@banii.net, în care să specificați adresa și numărul de exemplare dorite. Prețul unui exemplar este de 30 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here