Educația în business și “frumusețea” de a fi antreprenor. Anca Tală pariază pe oprirea îmbătrănirii

0

Tinerețe fără bătrănețe și viață fără de moarte. Povestea lui Petre Ispirescu i-a bucurat pe mulți copiii și i-a inspirat pe mulți să caute calea spre fericire sau spre succes. Antreprenoriatul îți poate aduce satisfacție și împlinire, iar aceasta este calea aleasă de Anca Tală. Povestea ei o aflați din rândurile de mai jos.

Unii cred că antreprenoriatul se învață din cărți, alții că te naști cu acest dar fără a mai fi nevoie de altceva. Anca Tală nu se încadrează în nicio categorie. Ea crede că trebuie să ai “antreprenoriatul” în ADN, dar mai mult trebuie să înveți și să te educi pentru a deveni mai bun.

Anca Tală a intrat în business din dorința de a-i ajuta pe ceilalți. Așa a ajuns să renunțe la statutul de angajat, pentru a “crea oportunități de muncă” pentru cei din jurul său. Iar asta îi aduce fericire și mai ales liniște.

 După ce a luat calea antreprenoriatului în „consultanță în sisteme integrate de calitate, singuranța alimentului și protecția mediului” nu a ratat ocazia de a prelua un business drag, la care a participat încă de la început: Club Diamond Kids.

Lucrând cu copiii este o încântare pentru Anca Tală, mai ales că este un sentiment asemănător cu deschiderea unei cutii cu bomboane de ciocolată. „Mereu surprinzători, unii mai gustoși, decât alții, dar întotdeauna o plăcere”, spune antreprenoarea.

Un nou business

Ca orice femeie, Anca Tală este atrasă de beauty&health. A identificat o soluție pentru ea, dar a simțit nevoia să o împartă și cu alte persoane. Așa a ajuns să devină unic importator și distribuitor pe România și Europa a Stem Plus, un produs cu celule stem umane, cu un conținut bogat în ingrediente naturale, care are rolul de reconstrucție a tenului și efect de antiîmbătrânire. „Adică o frumusețe fără chirurgie”, spune Anca Tală.

Dorința de a avea mai mult

“Spune-mi cu cine te insoțești, ca să-ți spun cine ești”. Altfel spus de unde vine “apetitul” pentru antreprenoriat și când ai decis să faci acest pas?

Anca Tală: Apetitul pentru antreprenoriat s-a construit cu timpul, în jurul existenței mele, din dorința de a avea mai mult și mai mult. Și, când spun acest lucru, nu mă refer doar la partea financiară, ci și la experiențe, oameni și alte lucruri care vin la pachet cu munca de antreprenor. Într-o zi mi-am dat seama că dacă îmi doresc mai mult de la viață, trebuie să îi și ofer, iar din prisma unui simplu angajat nu poți să oferi mai mult decât spune în job description. Așa că totul a început cu o demisie la momentul potrivit.

Care a fost primul business în care ai intrat și de ce?

Anca Tală: Primul business în care am intrat a fost consultanță în sisteme integrate de calitate, singuranța alimentului și protecția mediului, pentru că aveam nevoie de o schimbare de perspectivă. Până la momentul acela lucrasem în domeniul HACCP și protecția mediului și, chiar dacă domeniul era complet nou pentru că, de data aceasta îmi construiam businessul doar după viziunea mea, eram mai fericită. Eram fericită când știam că am început să construiesc ceva pentru oamenii din jurul meu, dar și pentru mine. Cred că cel mai minunat lucru când ești antreprenor este că poți crea oportunități de muncă pentru cei din jurul tău. Iar mie asta îmi aduce fericire și mai ales liniște.

Te naști antreprenor sau înveți pentru a deveni antreprenor?

Anca Tală: Eu cred că te naști antreprenor și apoi înveți cum să devii unul mai bun. Dar e clar că ai nevoie să scrie în ADN-ul tău, să ai în genă dorința de muncă nebună de care are nevoie un antreprenor. Mai apoi sunt doar pași pe care trebuie să îi urmezi și bineînțeles lucruri pe care trebuie să le înveți, ca să fii cel mai bun dintre cei buni.

Copiii – pasiunea de „a șlefui diamante”

Ce înseamnă pentru tine să lucrezi cu copiii?

Anca Tală: Ar suna prea a clișeu să spun că lucrul cu copiii este precum deschiderea unei cutii cu bomboane de ciocolată?! Mereu surprinzători, unii mai gustoși, decât alții, dar întotdeauna o plăcere. Copiii sunt cel mai minunat lucru care se poate întâmpla pentru pământ. Inocența, sinceritatea și dragostea lor necondiționată mă fac deseori să merg mai departe în toate businessurile mele, nu doar în cel de la grădiniță. Nu contest, însă, că este și dificil. Dar care ar mai fi farmecul dacă totul ar fi simplu. nu?

De ce ar alege părinții Club Diamond Kids?

Anca Tală: Îmi place să spun că cei mici vin la noi ca niște perluțe nedescoperite încă și pleacă mai departe ca niște veritabile diamante, gata slefuite. La noi la club suntem mai întâi oameni, apoi părinți și apoi educatori. Atâta timp cât copiii sunt în club, noi ne transformăm pe rând în tot ceea ce am scris și construim alături de ei cea mai frumoasă relație, cea de prietenie. Un copil care poate fi un prieten bun, va fi un adult fericit. Motivele ar fi nenumărate și pot fi văzute de cum ne intră pe poartă clubului, dar în esență cel mai mult contează zâmbetul de la final al fiecărui copil. Acolo stă răspunsul la întrebare.

Cât de mult înseamnă educația în dezvoltarea unui business?

Anca Tală: Eu cred în educație în orice formă a ei. În orice business pe care l-am avut am plecat pe trei direcții de educație: am educat angajații, am educat publicul de nișă și am educat industria în care am funcționat. Chiar cred că o bună educație în acest trio duce la un business de succes sau la returner-ul dorit, indiferent dacă acela înseamnă vânzări sau doar reputație.

Leacul îmbătrănirii

Recent ai intrat într-un nou business, în domeniul înfrumusețării. Ce te-a atras la acest business?

Anca Tală: Noutatea. Îmi plac businessurile care se diferențiază încă de la început, care au ceva special al lor, care mă provoacă să scurg fiecare sevă din el și să îl transform într-un brand/produs/stil de viață etc. Domeniul înfrumusețării este ofertant pentru o femeie. Îmi place să cred că femeia din mine a ales acest business mai presus de toate, ca într-o înțelegere nescrisă cu toate femeile, din dorința de a oferi o soluție pentru problema noastră, a tuturor, oprirea îmbătrănirii.

Care sunt principalele beneficii ale produselor Stem Plus?

Anca Tală: Stem Plus este un produs cu celule stem umane, prelevate din cordonul ombilical, iar beneficiile acestuia vin tocmai din această trăsătură deosebită, unică în România. Conținutul bogat în ingrediente naturale, alături de celule stem umane, reconstruiește tenul în numai 6 pași, oferă elasticitate pielii, luminozitate și lucrează pe termenul cu efect de antiîmbătrânire, reducând vizibil ridurile. Adică o frumusețe fără chirurgie.

Unde pot fi găsite produsele Stem Plus?

Anca Tală: Produsele Stem Plus pot fi achiziționate de pe siteul oficial din România, www.stem4u.ro. Dar și la saloane partenere care l-au făcut parte din lista de tratamente recomandate clientelor.

Unde vezi businessul Stem Plus peste 3 sau 5 ani?

Anca Tală: Am lansat businessul în plină pandemie și deși am un calcul exact cu unde îmi doresc să fie businessul peste 3 sau 5 ani, aș vrea să îți spun că eu cred în adaptare permanentă. Am linii mari pe care croiesc drumul, însă planuri nu fac mai mult de trei luni în față, pentru că totul vreau să fie realizat în real time marketing, ghidându-ne atât după necesitățile pieții, cât și ale femeilor și bărbaților în general. Căci da, acest produs este recomandat și domnilor în egală măsură.

Poți numi un antreprenor de succes din România sau din străinătate care îți place? Și de ce?

Anca Tală: Sunt mare admiratoare a lui Marcus Lemonis. I-am urmarit toate emisiunile, i-am citit toate articolele și îi urmăresc cariera cu mare interes. Este un om cu o gândire excepțională și chiar mă inspiră. Am și un citat preferat: „People will work for recognition and opportunity more than they’ll work for anything else.” (Oamenii vor lucra pentru recunoaștere și oportunitate mai mult decât vor lucra pentru orice altceva – n.r.)

Câteva sfaturi pentru persoanele tinere care doresc să-și dezvolte un business.

Anca Tală: Cel mai bun sfat pe care l-am primit și pe care l-am urmat în drumul meu a fost să nu uit niciodată de unde am plecat. O gândire paralelă: unde am fost, unde sunt și unde îmi doresc să fiu, este cea care ar trebui să stea la baza oricărui nou business. Chiar și când ești în vârful piramidei e important să nu uiți unde ai fost înainte. La toate acestea se adaugă încrederea în sine și mai puțin plecatul urechii spre toate părerile din jur. Dacă aș fi ascultat toți oamenii din jurul meu, care mi-au spus să stau în banca mea, acum probabil că nu aș mai fi ajuns să scriu aceste rânduri. 

În viață ai nevoie de un strop de noroc, multă încredere și multă forță de muncă. Restul vine de la sine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here