Depresia, bullying-ul, dependența de jocuri online – cele mai grave probleme cu care se confruntă copiii şi tinerii din România. Căutăm soluții la SREiB, luni, la Gambrinus, cu invitați de TOP

0

Brand Media Production vă invită luni, 06 februarie, cu începere de la ora 19:00, la cea de-a doua ediţie a evenimentului SMART România – Educaţie în Business, care va avea loc la Berăria Gambrinus (Bd. Regina Elisabeta, nr.38), unde, alături de principalii speakeri, încercăm să găsim cele mai bune soluții pentru generația viitoare, adică tinerii din ziua de astăzi, de la grădiniță și până la master sau chiar doctorat.

Restricțiile impuse de autorități în perioada pandemiei de Covid și școala online au avut o contribuție negativă asupra sănătății mintale a multor elevi și studenți.

Conform unui studiu realizat în Statele Unite ale Americii în primăvara anului 2021 și citat de Reuters, prin care a fost evaluat impactul pe care l-a avut închiderea totală sau parțială a școlilor asupra sănătății mintale a elevilor, 90% dintre toate districtele școlare au confirmat un grad crescând de absenteism și de lipsă de implicare în procesul educațional.

Mai mult, trei sferturi din totalul districtelor participante la studiu (n.r. – eșantion de 74 de districte școlare reprezentative pentru întreaga Americă) au confirmat existența mai multor indicatori ai presiunilor crescânde asupra sănătății mintale a minorilor.

 Peste 50% au raportat o creștere a acțiunilor de consiliere și de semnalare a unor probleme în rândul propriilor elevi.

Școala online: „un mare deserviciu făcut copiilor noștri”

În privința profesorilor, 57% dintre districte au raportat o creștere a acțiunilor de consiliere și sprijin pentru personalul unităților de învățământ.

Potrivit lui Dimitri Christakis, director al Centrului pentru Sănătatea, Comportamentul și Dezvoltarea Copilului din Institutul de Cercetare Pediatrică din Seattle, prin închiderea școlilor și trecerea la învățământul la distanță “le-am făcut un mare deserviciu copiilor noștri”.

Despre școala online, dependența de jocuri online, anxietate, religie, excluziune socială pe criterii etnice, bullying și FILM vom discuta luni, între orele 19:00 – 21:30, la Berăria Gambrinus cu invitații noștri:

Dezbaterea va fi moderată de Ciprian Mailat, jurnalist și antreprenor.

Pentru înscrieri vă rugăm să contactați următoarele persoane:

  • Natalia Constantin – nataliaconstantin@gmail.com, @natl.q Instagram
  • Filip Mailat – etves.filip@gmail.com, 0748389930
  • Ciprian Mailat – ciprian.mailat@gmail.com, 0729729663

Citiți și:

Investiții și turiști străini în România – primul eveniment SREiB, la Berăria Gambrinus

Serile SMART România – Educaţie în Business (SREiB)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here