Succes din plin pentru cel mai mare benzinar independent

0

Cel mai mare benzinar independent din România. Așa poate fi catalogată compania arădeană Smart Diesel, controlată de antreprenorul Ioan-Ovidiu Andrieș.

 Înființată în 2010, aceasta se adresează, în principal, transportatorilor interni și internaționali, dar și deținătorilor de flote comerciale. Serviciile oferite de companie includ carduri de alimentare cu combustibil, taxe de drum și recuperare de TVA.

Afacerea Smart Diesel a fost gândită să deservească clienţii corporate, compania având o reţea de benzinării pe plan local şi parteneriate pe plan extern în mai multe ţări. Astfel, un mare avantaj oferit de arădeni este că alimentarea se poate face atât pe teritoriul României, cât şi în state precum Austria, Slovenia, Belgia, Spania, Franţa, Germania, Cehia, Ungaria sau Luxemburg.

În vara anului trecut, acționarii au modificat parțial modelul de business, inaugurând prima stație de retail Smart Diesel, sub brandul Smart+, la Hațeg.

În 2017, cifra de afaceri a Smart Diesel a cunoscut o creștere de 33% până la 942 milioane de lei, în timp ce profitul raportat s-a situate la 21 de milioane de lei. Anul trecut a fost unul de bun augur pentru businessul controlat de Ioan Ovidiu Andrieș, afacerile raportate fiind mai mari cu 42%, depășind 1,3 miliarde de lei. Și profitul a cunoscut a creștere importantă, depășind pragul de 26 milioane de lei.

Pentru următorii ani, acționarii Smart Diesel și-au propus extinderea rețelei de stații de alimentare Smart Diesel pentru segmentul B2B, cât și a rețelei de stații B2C sub brandul Smart+.

Articol apărut în Top 100 antreprenori, anuar lansat în luna decembrie 2018, care se găsește la punctele de difuzare a presei și în rețeaua Inmedio.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here