Doar antreprenorii pot să facă România Mare

0
OVIDIU ANTON, Banii.net
OVIDIU ANTON, Banii.net

Îmi place să cred că sunt patriot. Aşa, la prima strigare, pe oricine ai întreba, o să ţi-o afirme sus şi tare, fără dubii, fără reflecţii filosofice – Da,sunt patriot! De la vorbe la fapte e însă un drum lung. Dacă eşti patriot, nu ai să o afli cu adevărat decât atunci când eşti pus la grea încercare. Au fost patrioţi cei care şi-au riscat libertatea şi averea pentru idealul Marii Uniri, cei care au luptat pentru întregirea ţării sau pentru apărarea ei. La fel, cei care, condamnaţi fără vină, au înfundat puşcăriile comuniste şi unii dintre cei care, în 1989, au dat jos un regim nociv. Cu alte cuvinte, una este să crezi ceva despre tine, alta este să o dovedeşti.

Apoi, din păcate, mulţi confundă patriotismul cu naţionalismul. În doze mici, acesta e benefic, dar când se exagerează, se poate dovedi nociv.

Din păcate, pentru că prinde la mase, mai toată clasa politică a început să mizeze pe o retorică ultranaţionalistă. Cei care pot echilibra această disfuncţionalitate a societăţii româneşti sunt antreprenorii. Deşi doar unii conştientizează, forţa lor este imensă. Au reuşit, într-un mediu ostil, să construiască afaceri de zeci de miliarde de euro. Tot miliarde de euro ajung la bugetul statului din taxele şi impozitele plătite de ei. Prin urmare, cuvântul lor ar trebui să cântărească greu. Implicându-se mai mult, punând presiune pe decidenţi, ei au toate instrumentele să facă din România o ţară prietenoasă pentru business.

Astfel, va creşte şi economia, şi nivelul de trai al românilor. Iar ţara va putea să conteze atât de mult în lume încât să poată negocia chiar şi intrarea Moldovei în UE şi în NATO. Pentru că aceasta este cea mai bună cale de a nu mai avea graniţă pe Prut. În concluzie, viitorul va arăta frumos dacă antreprenorii vor da dovadă de patriotism.

Material apărut în Top 100 antreprenori, care se găsește la punctele de difuzare a presei și în rețeaua Inmedio.

Puteți comanda Top 100 antreprenori, printr-un mail la adresa office@banii.net, în care să specificați adresa și numărul de exemplare dorite. Prețul unui exemplar este de 25 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here